Etusivu PalvelutLappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma Marjolassa to 15.8.
Ajankohtaista
14.8.2019 11.55

Lappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma Marjolassa to 15.8.

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää jo neljännen kerran suositun kesätapahtuman ”Kesäkivaa Marjolassa” elokuun 15. päivä. Tapahtumapaikkana on Etelä-Saimaan Invalidit ry:n loma-ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, 53300 Lappeenranta. Tapahtuman aloitus on klo 14 sen jälkeen voi kierrellä omaan tahtiin tapahtuman eri toimintapisteillä. Tilaisuus loppuu klo 18. Tilaisuus on maksuton.

Tunnelmia vammaisneuvoston Kesäkivaa tapahtumasta Kuvaaja Pia Haakana.JPG

Mukavaa yhdessäoloa, verkostoitumista ja infoa

- Tapahtuman tarkoituksena on koota vammaisneuvoston kohderyhmää yhteen viihtymään kesäisen luonnon äärellä, tutustumaan toisiinsa sekä verkostoitumaan ja samalla saamaan tärkeää informaatiota eri asioista, kertoo Pia Pulliainen (os. Haakana), vammaisneuvoston sihteeri.

Tapahtuman aloitus pidetään klo 14 Marjolan päärakennuksessa. Ilmaisten tervetulokahvien lomassa kuullaan vammaisneuvoston tervetulosanat puheenjohtaja Jaana Kauppisen toimesta sekä kuullaan Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan kertomana kaupungin 370 -juhlavuoden kuulumisia.

 

Tapahtumassa on tarjolla eri pisteillä mielenkiintoisia esittelyjä ja toimintoja

- Tapahtuma on koottu eri pisteistä, joilla saa kierrellä ihan omaan tahtiinsa, kertoo vammaisneuvoston sihteeri.

Tapahtumassa Vammaisurheilu VAU ry esittelee liikunnan apuvälineitä. VAU:n tehtävänä onkin suunnitella ja kehittää vammaisten liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen mahdollisuuksia ja olosuhteita.

Paikalla on Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi esittelemässä kaupungin erityisliikunta -toimintaa, Eksoten vammaispalvelut kertomassa vammaispalveluista ja vastaamassa kysymyksiin sekä Etelä-Karjalan pelastuslaitos tuomassa esiin kodin turvallisuusasioihin liittyviä asioita.

Paikalla ovat myös esittelemässä omaa toimintaansa: Invalidiliitto, Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys, Lappeenrannan seudun mielenterveysyhdistys & KoKoA - koulutetut kokemusasiantuntijat & Finfami - mielenterveysomaiset.

Uutena työpajana tänä kesänä Kesäkivaa tapahtumassa toteutetaan kuvansiirtoa puulle. - Teemme pienen sisustustaulun puulle käyttämällä kuvansiirtotekniikkaa, jossa siirto tapahtuu lakkaa käyttäen, kertoo Katri Turkia, ohjaustoiminnan artesaani  Osuuskunta IteTehty:stä. - Voi tuoda mukanaan oman kuvan, jos niin haluaa. Minulla on myös paljon kuvia, joista voi valita mieluisan ja tehdä siitä kuvansiirron puulle, kertoo Katri Turkia. Valokuvasta tulee olla lasertuloste ja sisustuslaudan koko on 12 x 12 cm, joten sen isompi kuva ei voi olla, ohjeistaa Turkia niitä, jotka tuovat oman kuvan mukanaan.

Viime kesänä suuren suosion saanut pyörätuolitanssi on mukana myös tänäkin kesänä. Pyörätuolitanssiin pääsee tutustumaan Minna Turkian opastuksella klo 15.00 – 15.30 ja 16.15 – 16.45 ensin esitystä seuraamalla ja sen jälkeen osallistumalla. Turkia ohjaa myös sovelletun tanssin, joka sopii kaikille, klo 15.30 – 16.00 ja 17.00 – 17.30.

SPR Piristäjäpalvelu on myös tälläkin kertaa mukana tapahtumassa antaen kyyditystä sähköriksapyörällä klo 15 - 17 (sadevarauksella). Paikalla on myös paloauto johon pääsee tutustumaan. Tapahtuman musiikillisesta tunnelmasta vastaa musiikin moniosaaja Seppo Äikäs ja pikkunälkäänkin voi pikkurahalla ostaa Marjolan rannan grillikatokselta myynnissä olevia grillimakkaroita ja lettuja, Pulliainen jatkaa kesätapahtuman kuvausta.

- Toivotamme tapahtumaamme lämpimästi tervetulleiksi eri vammaisjärjestöjen edustajat ja jäsenet sekä ennen kaikkea kaikki asianomaiset, asiasta ja tapahtumasta kiinnostuneet.

- Tapahtumaan ei tarvitse yksittäisten tulijoiden etukäteen ilmoittautua, tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mutta ystävällisesti pyydämme kuitenkin yli 10 hengen ryhmien ennakkoilmoittautumista suoraan Marjolaan ilmaiseksi tarjottavien tervetulokahvien määrän ennakointia varten, vinkkaa vammaisneuvoston sihteeri.

Lisätietoja:

Pia Pulliainen (os.Haakana), vammaisneuvon sihteeri, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki

puh 040 5494 740 / pia.pulliainen@lappeenranta.fiLiitteet