Etusivu PalvelutLappeenrannan uusin lähiliikuntapaikka avautui Skinnarilan Tervahaudanpuistoon
Ajankohtaista
28.9.2018 14:10

Lappeenrannan uusin lähiliikuntapaikka avautui Skinnarilan Tervahaudanpuistoon

Lappeenranta on saanut uuden lähiliikuntapaikan. Skinnarilan Tervahaudanpuistoon rakennettu lähiliikuntapaikka on nyt vapaasti ja maksuttomasti kaikkien käytettävissä. Liikuntapaikka sijaitsee yliopiston kohdalla Saimaan rannalla, rantaraitin päässä.

Lappeenrannan kaupungin liikuntajohtaja Pasi Koistinen luonnehtii Tervahaudanpuiston liikuntakohdetta uuden ajan lähiliikuntapaikaksi.

Tervahaudanpuisto_ministadion, kuva 1_400x300.jpg– Tervahaudanpuiston lähiliikuntapaikka pitää sisällään padel-kentän, ministadionin ja monipuolisen ulkokuntosalilaitteiston. Aikuisille parhaiten soveltuvat vaihtuvilla painopakoilla varustetut kuntoilulaitteet ovat huippuluokkaa. Vastaavat asennettiin Kimpiseen toissa vuonna ja niiden käyttöaste on ollut huikea.

Padel-kenttä on uusi tuttavuus kaupungin lähiliikuntapaikoilla. Padel on mailapeli, jota pelataan aidatulla lajin mittojen mukaisella kentällä.

– Lajissa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Peliä voi pelata kaksinpelinä tai nelinpelinä. Alkeet oppii nopeasti lyhytvartisen, helposti hallittavan padel-mailan ansiosta. Aloittaminen ei vaadi aiempaa mailapelitaustaa ja se sopii erinomaisesti myös lapsille sekä koululaisille, Koistinen kertoo.

Tervahaudanpuiston lähiliikuntapaikalle on asennettu Koistisen mukaan sähköt, jotta paikkaa voidaan hyödyntää myös erilaisiin, äänentoistoa vaativiin tapahtumiin.

– Liikuntapaikalla on myös nykyaikainen led-valaistus, joka toimii liiketunnistimin ja painonapilla, johon voidaan ohjelmoida eripituisia palamisaikoja. Perustilanteessa valaistus pysyy himmeänä pimeällä siihen asti, kunnes kentille tulee liikettä tai valot laitetaan napista päälle.

Tervahaudanpuisto padel-kenttä, kuva 2_400x300.jpgTervahaudanpuiston lähiliikuntapaikan rakentamiskustannukset olivat noin 300 000 euroa. Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS osallistui kustannuksiin merkittävällä 100 000 euron rahoitusosuudella. Kaupungin ja opiskelijasäätiön yhteisrahoituksella liikuntapaikasta muodostui laaja ja monipuolinen kokonaisuus.

– Lähiliikuntapaikka on tarkoitettu erityisesti lisäämään opiskelijoiden ja oppilaitosten henkilökunnan liikuntaa. Ehdottomasti toivomme kuitenkin, että paikka saavuttaa suuren suosion kaiken kansan keskuudessa.

– Periaatteena on kaupungin muiden lähiliikuntapaikkojen tapaan, ettei sinne varata vuoroja erikseen, vaan paikat ovat kaikkien liikkujien käytössä. Tapahtumien järjestämisen osalta tulee kuitenkin olla yhteydessä liikuntatoimeen palvelupäällikkö Petri Ruotsalaiseen, Koistinen sanoo.

Tervahaudanpuiston lisäksi Lappeenrannassa on 6 muuta lähiliikuntapaikkaa, jotka sijaitsevat Joutsenossa, Kesämäessä, Kimpisessä, Lauritsalassa, Myllysaaressa ja Voisalmessa.

Monikäyttöiset lähiliikuntapaikat palvelevat kaikenikäisiä ja niin aloittelijoita kuin aktiiviliikkujiakin. Kuntoilulaitteet ovat helppokäyttöisiä ja niiden yhteydessä on esillä ohjeistusta laitteiden käyttöön. Lähiliikuntapaikoilla edistetään kaupungin strategian mukaisesti asukkaiden hyvinvointia ja omatoimisuutta. Tervahaudanpuiston liikuntapaikalla Tervahaudanpuisto kuntoilulaitteet, kuva 3_400x300.jpgpyritään erityisesti lisäämään alueen asukkaiden, yliopiston, ammattikorkeakoulun ja kaupungin koulun oppilaiden liikuntaa ja asumisviihtyvyyttä.

Kuva 1: Tervahaudanpuiston lähiliikuntapaikan ministadion.
Kuva 2: Tervahaudanpuiston lähiliikuntapaikan padel-kenttä
Kuva 3: Tervahaudanpuiston lähiliikuntapaikan kuntoilulaitteet

Lisätietoja:

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen
puh. 040 682 0227, pasi.koistinen(at)lappeenranta.fi

Tervahaudanpuiston lähiliikuntapaikan varaaminen tapahtumia varten:
Palvelupäällikkö Petri Ruotsalainen
puh. 040 846 1678, petri.ruotsalainen(a)lappeenranta.fi