Etusivu PalvelutLappeenrannan uuden kirsikkapuiston taimien lahjoittajien yhteinen istutuspäivä 25.9.2020
Ajankohtaista
11.9.2020 8.00

Lappeenrannan uuden kirsikkapuiston taimien lahjoittajien yhteinen istutuspäivä 25.9.2020

Kaupunki järjestää uuden kirsikkapuiston rusokirsikkapuiden taimien lahjoittajille yhteisen taimien istutuspäivän perjantaina 25.9.2020 klo 13 alkaen Pappilanpellon puistoalueella, Lappeen Pappilan ja Valtakadun välissä olevalla pellolla. Kaikki lahjoittajat ovat tuolloin tervetulleita istuttamaan oman rusokirsikkataimensa Pappilanpellon puistoalueelle.

Lappeen Pappilan ja Valtakadun välisellä alueella sijaitsevalle Lappeenrannan Pappilanpellolle perustettiin kesäkuussa uusi kirsikkapuisto. Perustamisvaiheessa alueelle istutettiin yli 50 rusokirsikkapuuta.

Uusi kirsikkapuisto on syntynyt asukkaiden aloitteesta ja monien eri lahjoittajien ansiosta puiden kokonaismäärä tulee kasvamaan kaiken kaikkiaan yli 120 kirsikkapuuhun.

Kaupunki on varannut resursseja alueen kehittämiselle, mutta kiitos puiston perustamisesta kuuluu Hannu Tolosen, Lappeenrannan kaupunginpuutarhurin, mukaan asiasta aloitteen tehneille asukkaille.

Monet yksityiset henkilöt, yritykset ja yhdistykset ovat lahjoittaneet istutettavia rusokirsikkapuita. – Otamme mielellämme vastaan puulahjoituksia jatkossakin. Taimien lahjoituksesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä minuun, vinkkaa Tolonen.

Kirsikka. Kuva Canva..jpgPappilanpellon uusi kirsikkapuisto

Rusokirsikkapuun kukinta ajoittuu aikaiseen toukokuuhun. Kun puisto on aikanaan valmis, tulee siitä näyttävä vierailukohde kukkien ystäville. Istutus jatkuu syksyllä ja vuoden 2021 keväällä.

Erilaisten istutusten tekeminen taajama-alueella kasvattaa hiilivarastoja. Hiiltä sitovat talousmetsien lisäksi myös kaiken tyyppiset kasvavat kasvit ja siten myös kirsikkapuiston tapaiset rakennetut puistotkin.

– Kirsikkapuisto tuo Lappeenrantaan lisää kaupunki-vihreää, joka taas luo luonnon monimuotoisuutta ja parantaa alueen viihtyisyyttä, Tolonen sanoo.

Lisätietoja:

Hannu Tolonen, kaupunginpuutarhuri, puh. 0400 856 066 / hannu.tolonen@lappeenranta.fi