Etusivu PalvelutLappeenrannan sataman maalausympyrän uusi pelikenttä noppineen tarjoaa kesäpuuhaa lapsille
Ajankohtaista
3.6.2020 15.37

Lappeenrannan sataman maalausympyrän uusi pelikenttä noppineen tarjoaa kesäpuuhaa lapsille

Lappeenrannan satamassa sijaitsevaan maalausympyrään on tänä kesänä piirretty lapsille oma pelikenttä, jossa voi pelata ja leikkiä erilaisten puuhatehtävien parissa yksin tai kavereiden kanssa. Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran taiteilemaa pelikenttää koristaa pitkä ja kiemurteleva käärmemaalaus, joka soveltuu esimerkiksi noppapeleihin, joita varten kenttä on varustettu myös kahdella isolla vaahtomuovinopalla.Kaksivuotias Vieno nautti kesäpäivästä sataman maalausympyrän uudella pelikentällä_kuvaaja Minttu Kokko Lpr kaupunki.jpg

Lapset ovat perinteisesti saaneet maalata omat taideteoksensa maalausympyrään Lappeenrannan kesänavaustapahtumassa, jota ei voida tänä vuonna poikkeustilanteen vuoksi järjestää. Kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino kertoo, että maalausympyrään ja satamaan haluttiin kuitenkin tuoda väriä ja piristystä lasten iloksi.

– Halusimme elävöittää maalausympyrää tänäkin vuonna ja nimenomaan lapsia varten. Uskon, että pelikenttä noppineen tuo iloa ja mukavia puuhahetkiä kesäiseen satamaan.

– Pelikenttä on vapaasti käytettävissä ja nopat ovat paikan päällä päivittäin klo 9-19. Toivon kuitenkin, että kentällä kesäpäivää viettävät huomioisivat nykyiset koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset ja huolehtivat esimerkiksi tarvittavista turvaväleistä.

Pelikenttämaalauksen toteuttivat Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran puheenjohtaja Hanna Ryynänen ja jäsenistä Tapio Mömmö, Susa Laamanen, Jussi Pirttioja, Pauliina Heiskanen ja Olli Tammi.

– Toivomme, että pelikentästä on kesän aikana iloa kaikenikäisille, eikä ketään liiaksi harmita, ettei tänä vuonna päässyt itse maalaamaan ympyrää, Ryynänen sanoo.

Kuva: Kaksivuotias Vieno nautti kesäpäivästä sataman maalausympyrän uudella pelikentällä. Kuvaaja: Minttu Kokko, Lappeenrannan kaupunki.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino
puh. 040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi