Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetLappeenrannan paikallisliikenteessä siirrytään talviaikatauluihin. Linjoilla 3, 3K, 5, 47, 7 ja 8 linjastomuutoksia
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
11.8.2020 15.00

Lappeenrannan paikallisliikenteessä siirrytään talviaikatauluihin. Linjoilla 3, 3K, 5, 47, 7 ja 8 linjastomuutoksia

Lappeenrannan paikallisliikenne siirtyy talviaikatauluihin 13.8. koulujen alkaessa. Samalla voimaan astuvat uudet linjastomuutokset, jotka koskevat Jouko-paikallisliikenteen busseja linjoilla 3, 3K, 5, 47, 7 ja 8.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi matkustajia kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota hyvään käsi- ja yskimishygieniaan sekä huolehtimaan turvaväleistä siltä osin kuin se on mahdollista. Matkustajia kehotetaan käyttämään joukkoliikennettä vain terveenä. Kasvomaskia voi halutessaan käyttää joukkoliikenteessä.

Lappeenrannan paikallisliikenteen linjastoon ja aikatauluihin tulevat muutokset


13.8. voimaan astuvat linjastomuutokset pohjautuvat joukkoliikennepoliittiseen ohjelmaan ja kaupunkikehityslautakunnan tekemään päätökseen.

Linjastomuutoksilla on lisätty keskustan ja yliopiston välistä liikennetarjontaa sekä parannettu vuorotarjontaa matkakeskuksen, keskustan ja Skinnarilan välillä. Vastaavasti vuorotarjonta on vähentynyt keskustan ja Pikisaaren sekä Kariniemen välillä.

Jatkossa linja 8 kulkee Rutolasta keskustan kautta Kariniemeen. Uutena reittinä aloittaa linja 7, joka liikennöi Mustolan ja keskustan välillä. Muutosten myötä suora yhteys Kivisalmesta yliopistolle loppuu.

Linjan 3 reittiä ja aikataulua on muutettu niin, että se ei kierrä enää arkisin Huhtiniemen kautta yliopistolle. Jatkossa Huhtiniemestä yliopistolle pitää hyödyntää linjaa 8 Helsingintien varteen ja vaihtaa siinä linjalle 1 tai 5, tai vaihtoehtoisesti kävellä suoraan Helsingintien varteen, josta liikennöidään tiheään yliopiston ja keskustan väliä. Viikonloppuisin Huhtiniemen kautta kiertää edelleen linja 1.

13.8. alkaen voimassa olevat linjastomuutokset:

- Linja 1 ei muutoksia

- Linja 2 ei muutoksia

- Linja 3 reitti ja aikataulu muutetaan. Kaksi autoa siirretään linjalle 5 ja yksi auto yhdistetään uuteen linjaan 8. Nykyinen linja 3 liikennöi jatkossa vain lauantaisin nykyisellä aikataululla Puhakankatu-Keskusta-Pikisaari-Kariniemi-Kivisalmi.

- Linja 3K muutetaan kulkemaan Kivisalmessa Saratien kautta linjalle 3 tehtyjen muutosten vuoksi. Tulevana lukuvuonna 2020-2021 linja liikennöi keskustassa nykyistä reittiä. Jatkossa, kun Kesämäen koulun väistötila loppuu, linja 3K ajetaan keskustassa lenkkinä yhteen suuntaan reittiä Koulukatu-Oikokatu-Lappeenkatu-Suonionkatu-Puhakankatu-Lavolankatu-Ratakatu-Lepolankatu-Armilankatu-Lappeenkatu-Oikokatu-Koulukatu.

- Linja 4 ei muutoksia

- Linja 5 vuorotarjontaan lisätään arkisin 2 autoa eli vuoroväli paranee 30 min à 15 min (matkakeskus-keskusta-yliopisto)

- Linja 47 aikataulu ma-pe osalta aikaistuu 10 minuuttia

- Linja 7 liikennöi arkisin Mustolan ja keskustan väliä

- Linja 8 reitti muuttuu ja linja liikennöi arkisin jatkossa Rutolasta Ruoholammen, Huhtiniemen ja keskustan kautta Pikisaareen ja Kariniemeen.

Paikallisliikenteen talviaikataulut ovat voimassa 13.8.2020 - 6.6.2021


Paikallisliikenteen paperiset talviaikataulut ovat jaossa paikallisliikenteen busseissa sekä asiakaspalvelupisteillä Lappeenrannan kaupungintalolla asiakaspalvelukeskus Winkissä sekä matkailuinfossa kauppakeskus IsoKristiinassa. Paikallisliikenteen reaaliaikaiset aikataulut sekä reittioppaat löytyvät verkosta osoitteesta lappeenranta.digitransit.fi.

Lataa tästä paikallisliikenteen talviaikataulu (PDF):

Paikallisliikenteen talviaikataulu 13.8.2020 - 6.6.2021

Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupunki
Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski
puh. 040 651 5599, terhi.koski(a)lappeenranta.fi

Paikallisliikenteen linjastokartta talvi 20-21_702x472.JPG

 


Liitteet