Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusLukiokoulutusLappeenrannan lukioiden syksyn lakkiaisjuhlia vietetään virtuaalisesti perjantaina 4.12. – suoria verkkolähetyksiä voi seurata vapaasti lukioiden verkkosivustoilla
Valitse taso
Ajankohtaista
3.12.2020 15.00

Lappeenrannan lukioiden syksyn lakkiaisjuhlia vietetään virtuaalisesti perjantaina 4.12. – suoria verkkolähetyksiä voi seurata vapaasti lukioiden verkkosivustoilla

Lappeenrannan lukioiden syksyn ylioppilaita juhlistetaan perjantaina 4.12. virtuaalisesti ilman fyysisesti paikalla olevaa yleisöä, sillä lakkiaisia ei voida järjestää koronavirustilanteen vuoksi perinteiseen tapaan.

Lakkiaiset 400x400.jpgLakkiaisjuhlien ohjelma kuitenkin noudattaa lähes normaalia kaavaa. Luvassa on musiikkiesityksiä, rehtorien puheet, ylioppilaiksi julistamiset sekä valmistuvan ylioppilaan puhe. Virtuaalilakkiaiset striimataan Lappeenranta-salista, jossa paikan päällä ovat vain esiintyjät ja puhujat.

Virtuaalilakkiaisia voivat seurata ylioppilaiden ja heidän läheistensä lisäksi vapaasti myös kaikki muut kiinnostuneet.

Lyseon lukion lakkiaisjuhlan suora verkkolähetys alkaa klo 13 ja sitä voi seurata Lyseon lukion verkkosivustolta ja sosiaalisen median tileiltä.

Kimpisen lukion lakkiaisjuhlan suora verkkolähetys alkaa puolestaan klo 15 ja sitä voi seurata Kimpisen lukion verkkosivustolta ja sosiaalisen median tileiltä.

Lyseon lukiosta valmistui syksyllä 28 ylioppilasta ja Kimpisen lukiosta 42 ylioppilasta. Itä-Suomen koulun lukiosta valmistuvia oli tänä syksynä 3.

Syksyn ylioppilaat voivat virtuaalilakkiaisten lisäksi halutessaan osallistua myös kevään 2021 lakkiaistilaisuuteen, mikäli se pystytään koronatilanteen näkökulmasta järjestämään. On myös mahdollista, että lukiot järjestävät syksyn ylioppilaille jo alkuvuoden aikana erillisen tilaisuuden, mikäli epidemiatilanne sen sallii. Tätä mahdollisuutta tarkastellaan tammikuun alussa.

Lisätietoja:

Kimpisen lukio, rehtori Olli Mielonen,
puh. 040 197 0899, olli.mielonen(at)edu.lappeenranta.fi

Lyseon lukio, rehtori Mika Luukkonen,
puh. 040 514 7615, mika.luukkonen(at)edu.lappeenranta.fi

Lukioiden verkkosivustot ja somekanavat:

Lappeenrannan Lyseon lukio:
https://www.lprlyseo.fi/

Facebook: Lappeenrannan Lyseon lukio
Instagram: lprlyseo

Kimpisen lukio:
https://www.kimpisenlukio.fi/

Facebook: Kimpisen lukio
Instagram: kimpisenlukio