Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaLappeenrannan liikuntatoimi järjestää kesäkuussa ohjattuja liikuntahetkiä ulkona – Lappeenrannan uimahalli avataan kesäkuuksi poikkeusjärjestelyin
Valitse taso
Ajankohtaista
27.5.2020 17.00

Lappeenrannan liikuntatoimi järjestää kesäkuussa ohjattuja liikuntahetkiä ulkona – Lappeenrannan uimahalli avataan kesäkuuksi poikkeusjärjestelyin

Tiedotetta päivitetty 2.7.2020 Myllysaaren saunan aukiolon osalta

Lappeenrannan liikuntapalvelut järjestävät kesäkuussa kaupunkilaisille ohjattuja ja maksuttomia liikuntahetkiä. Tarjolla on muun muassa puistojumppia sekä ohjattua liikuntatoimintaa lapsille ja nuorille. Myös riskiryhmäläiset on huomioitu erikseen tilattavilla parvekejumpilla.

Frisbeegolf_402x268.jpgLappeenrannan liikuntatoimen liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen kertoo, että koronapandemian aiheuttamat rajoitukset on pyritty huomioimaan järjestämällä toimintaa pääasiassa ulkona sekä ohjeistamalla asiakkaita.

- Suositeltu asiakasmäärä ulkojumpissamme on maksimissaan 50 henkilöä kerrallaan. Lisäksi ohjeistamme asiakkaita huolehtimaan turvaväleistä sekä noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa myös ulkona.

Kesäkuun Myö liikutaan! -ohjelmassa on tarjolla muun muassa kahvakuulatunteja, puistojumppia sekä kiertoharjoittelua ulkokuntosalilaitteilla. Luvassa on myös pyöräretki Pikkalan lähteelle sekä villivihannesten keräilyretki, jossa tutustutaan tunnetuimpiin syötäviin villivihanneksiin.

- Tarjolla on myös maksutonta kesätoimintaa lapsille koulujen pihoilla koululiikunnanohjaajien ohjaamana. Ohjelmassa on muun muassa temppuratoja. Perheen yhteisinä liikuntahetkinä on tarjolla erilaisia rastikierroksia ja kesäseikkailu. Lisäksi nuorille on tarjolla omaa ohjelmaa kuten kehonpainotreenejä, Seppänen vinkkaa.

Kesäkuun 2. päivä aukeaa myös liikuntaneuvonta, joka tarjoaa vinkkejä, tukea ja apua vähän liikkuville kuntalaisille. Liikuntaneuvontaa on tarjolla myös perheille, jotka haluaisivat löytää perheelle yhteisen liikuntaharrastuksen. Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu elämäntapamuutoksen aloittamiseen.

Liikuntatoimen järjestämää ulkoliikuntaa on tarjolla toistaiseksi vain kesäkuun ajan. Mahdollisista heinä- ja elokuun toiminnoista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Tutustu liikuntatoimen ohjattuun kesätoimintaa: www.lappeenranta.fi/liikunnankesä2020

Lappeenrannan uimahalli avataan 2.6.2020


Lappeenrannan uimahalli ja kuntosali avataan 2.6. poikkeusjärjestelyin. Lauritsalan uimahalli ei ole yleisölle avoinna, mutta se avataan seurojen käyttöön.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi muun muassa uimahallin saunat on poistettu käytöstä ja pesutiloissa vain joka toinen suihku on käytössä. Lisäksi allasosastolta on poistettu osa rataköysistä, jolloin uimareille ja vesijuoksijoille saadaan enemmän tilaa. Liikuntajohtaja Pasi Koistinen kertoo, että viranomaisten ohjeistuksen mukaan uimahalleihin ei ole asetettu maksimihenkilömäärää.

- Keskeisempää on hoitaa järjestelyt niin, etteivät ihmiset kohtaisi ja 1-2 metrin turvaväleistä voidaan pitää kiinni. Olemme pyrkineet tähän nyt käyttöön otettavilla poikkeusjärjestelyillä.

Uimahallin pukukaapeista on käytössä vain noin 25 %. Kun pukukaapit loppuvat, ovat uimahallin asiakaspaikat täynnä. Mikäli tilojen käyttäjämäärät nousevat sille tasolle, ettei turvavälejä ole mahdollista noudattaa, tarkastellaan asiakasmäärärajoituksia uudelleen.

- Tilanne on uusi eikä kukaan varmasti tiedä, miten paljon uimahalliin on tulijoita. Mutta aikaisempien kesäkuukausien kävijämäärien perusteella arvioimme, että halliin mahtuu kaikki halukkaat, arvioi Koistinen.

Uimahallissa sekä kuntosalissa on panostettu tehostettuun siivoukseen ja asiakkaiden ohjaamiseen. Uimahallien ja kuntosalien seinille on kiinnitetty ohjeita, joissa opastetaan asiakkaita mahdollisimman turvalliseen liikuntahetkeen. Kuntosalin asiakkaille suositellaan omien hanskojen käyttöä. Uimahallin aulavahti sekä uimavalvojat valvovat rajoitusten noudattamista sekä ohjaavat asiakkaita.

Päivitys 2.7.2020: Myllysaaren sauna avataan yleisölle tiistaina 7.7.2020 poikkeusjärjestelyin.  
https://www.lappeenranta.fi/news/Myllysaaren-sauna-avataan-tiistaina-77-poikkeusjarjestelyin/33804/21858e83-d2a8-4b5f-b152-879b4a62e314


Lappeenrannan uimahallin aukioloajat 2.6.–30.6.2020
ma–to klo 8.00–20.00
pe klo 12.00–20.00

Lisätiedot:

Myö liikutaan! -kesäohjelma:
Anna Seppänen
Liikuntapalvelupäällikkö
puh. 040 513 8140
anna.seppanen@lappeenranta.fi

Lasten ja nuorten toimina:
Marko Siltamies
puh. 040 653 4888
Marko.siltamies@lappeenranta.fi

Lappeenrannan uimahalli:
Pasi Koistinen (lomalla vko 23)
Liikuntajohtaja
puh. 040 682 0227
pasi.koistinen@lappeenranta.fi

Tommi Nakari
Kunnossapitotyönjohtaja
puh. 040 355 8410
Tommi.Nakari@lappeenranta.fi