Etusivu PalvelutLappeenrannan lentokenttä maakunnalliseen omistukseen
Ajankohtaista
29.12.2015 12.00

Lappeenrannan lentokenttä maakunnalliseen omistukseen

Finavia Oyj, Saimaan lentoasema-säätiö sr ja Lappeenrannan Lentoasema Oy allekirjoittivat 29.12.2015 Lappeenrannan lentoasemakiinteistöä ja sen liiketoimintaa koskevat kauppasopimukset Raatihuoneella. Tilaisuuteen osallistui allekirjoittajaosapuolten lisäksi ministeri Berner ja elinkeinoelämän edustajia.

Finavia Oyj, Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto päättivät Finavian omistaman Lappeenrannan lentoasemakiinteistön ja lentoaseman liiketoiminnan siirtymisestä Saimaan lentoasema-säätiö sr:lle ja perustettavalle Lappeenrannan Lentoasema Oy -nimiselle yhtiölle.

Liiketoiminta luovutettiin uudelle yhtiölle 1.1.2016. Lappeenrannan lentoaseman alueellistamishanke liittyy liikenne- ja viestintäministeriön lentoliikennestrategian toimeenpanoon.

 Raatihuone 29.12.2015 muokattu 403 e.jpg

Allekirjoitustilaisuudessa vasemmalta: Saimaan lentoasema-säätiön toimitusjohtaja Olli Naukkarinen ja hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Finavia Oyj:n toimitusjohtaja Kari Savolainen, Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Korkiakoski ja toimitusjohtaja Petteri Lehti.

Lisätietoja tilaisuudesta:
Lappeenrannan kaupunki
Viestintäjohtaja Alina Kujansivu
puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi