Etusivu Lappeenrannan kirjastot avautuvat 1.6. kesäaukioloajoin – kirjastoissa erityisjärjestelyjä koronavirustilanteen vuoksi
Ajankohtaista

Lappeenrannan kirjastot avautuvat 1.6. kesäaukioloajoin – kirjastoissa erityisjärjestelyjä koronavirustilanteen vuoksi

(26.5.2020)
Etelä-Suomen aluehallintoviraston antaman ohjeen mukaan Lappeenrannan kaupunginkirjaston tiloja voidaan avata hallitusti ja asteittain. Lappeenrannan kaikki kirjastot avautuvat 1.6. lähtien normaalein kesäaukioloin. Aukioloajat ovat nähtävillä kirjaston verkkosivuilla.

Kirjasto_omatoimilainaus_Lappeenrannan kaupunki_420x280.jpgPalvelujohtaja Leena Prihan mukaan kirjastojen siivousta tehostetaan ja toiminnassa huomioidaan muutenkin koronavirustilanteeseen liittyvät ohjeistukset.

- Olemme tilanteen vuoksi rajanneet jonkin verran omatoimikirjastojen aukioloaikoja, sillä emme voi taata hygienia- ja turvallisuussääntöjen noudattamista vilkkaimmissa omatoimikirjastoissamme.

Priha muistuttaa myös, että tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee edelleen välttää.

- Lisäämme kirjastotiloihin väljyyttä kalusteiden järjestelyillä. Aluehallintovirasto suosittelee edelleen, että kirjastoissa ja niiden asiakaspalvelussa tulisi asioida mahdollisimman lyhyesti ja vain välttämättömät asiat hoitaen.

- Kirjastoissa pyritään noudattamaan samoja turvavälejä kuin muuallakin ja suojaamaan järjestelyillä niin asiakkaita kuin työntekijöitäkin. Kirjastoon voi lähettää tietopalvelukysymyksiä myös ennen kirjastokäyntiä sähköpostilla tai tiedustella kirjojen tietoja puhelimella. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme, Priha sanoo.

Asiakkaiden käyttöön tarkoitettuja tietokoneita on käytössä karsittu määrä ja maksimikäyttöaika rajataan tuntiin.

- Asiakastyöasemia puhdistetaan useita kertoja päivässä ja kirjastojen asiakkaille on tarjolla myös kertakäyttöisiä hansikkaita. Kirjastossa toivotaan, että tietokoneen käyttö olisi mahdollisimman omatoimista.

Leena Priha korostaa, ettei kirjastoihin pidä tulla sairaana tai jos on infektioon viittaavia oireita.

- Pidetään huolta myös turvaväleistä ja käsi- ja yskimishygieniasta. Jokaisessa toimipisteessämme on käsihuuhdetta saatavilla sekä mahdollisuus käsien pesuun.

Kirjastoauto liikennöi 1.6. alkaen


Kirjastoauto Willitys lähtee 1.6. alkaen ajamaan kesällä iltareittejä parittoman viikon (viikko 23) aikataulun mukaisesti.
Lyhyiden pysäkkiaikojen vuoksi kirjaston väki toivoo, että asiakkaat varaavat edelleen aineistoa mahdollisimman paljon kirjastoautosta noudettavaksi.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kirjastot, palvelujohtaja Leena Priha
puh. 040 718 7688, leena.priha(a)lappeenranta.fi

Kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat: https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Kirjasto/Aukioloajat-ja-yhteystiedot