Etusivu PalvelutLappeenrannan keskikaupungin elinvoima lisääntynyt neljänneksi eniten Suomen kaupungeista
Ajankohtaista
25.5.2018 14:30

Lappeenrannan keskikaupungin elinvoima lisääntynyt neljänneksi eniten Suomen kaupungeista

Lappeenrannan keskikaupungin elinvoimaluku on parantunut neljänneksi eniten Suomen kaupungeista. Vuodessa elinvoima nousi 6,6 prosenttia. Elinvoiman ripeä kasvu tuli esille Elävät kaupunkikeskustat -yhdistyksen teettämässä 34 kaupunkikeskustan elinvoimavertailussa.

Lappeenrannan kaikkien laskennassa mukana olevien liiketilojen määrä on kasvanut 43:lla vuodesta 2015. Tyhjiä liiketiloja on edelleen, mutta ne ovat vähenemään päin.

Kahdenkymmenenviiden kaupungin vertailussa keskustan elinvoimaluku on kasvanut 11 kaupungissa, viidessä se ei ole muuttunut ja yhdeksässä kaupungissa se on laskenut. Lappeenrantaa edellä elinvoimaluvun nousukärjessä ovat Oulu (8,83 prosentin kasvu), Tampere (7,97 %) ja Espoo (7,93 %).

Elävät kaupunkikeskustat -yhdistys valitsi Lappeenrannan kaupunkikeskustan Suomen parhaaksi tänä vuonna. Palkinto julkistettiin helmikuussa. Järjestön palkintoraadin mielestä Lappeenranta ansaitsi ykkössijan, koska se on onnistunut keskustan kehittämistyössään. Perusteluissa mainittiin, että keskusta on tiivistynyt taitavilla rakentamisratkaisuilla.

Ilmakuva Lappeenrannan keskustasta vuonna 2017, kuva RS-kuvapalvelu

Ilmakuva Lpr kaupunkia 2017_870x489.jpg