Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunki valmistelee Huhtiniemen leirintäalueen operaattorin kilpailuttamista
Ajankohtaista
5.12.2018 8:00

Lappeenrannan kaupunki valmistelee Huhtiniemen leirintäalueen operaattorin kilpailuttamista

Lappeenrannan kaupunki valmistelee Huhtiniemen leirintäalueen operaattorin kilpailuttamista. Tarkoituksena on, että alue vuokrataan valitulle operaattorille seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi marraskuusta 2019 alkaen. Kaupunki julkistaa tarjouspyynnön tammikuussa 2019.

Kaikkien leirintäalueen operaattorina toimimisesta ja alueen vuokraamisesta kiinnostuneiden on mahdollista osallistua markkinavuoropuheluun kaupungin kanssa ennen varsinaisen tarjouspyynnön julkistamista ja oman tarjouksensa jättämistä. Vuoropuheluun osallistuminen ei kuitenkaan velvoita osallistumaan tarjouskilpailuun.

Kutsu markkinavuoropuheluun on julkaistu Julkisten hankintojen Hilma -järjestelmässä. Kiinnostusta osallistumiseen on jo ollut, ja tarjouskilpailua edeltävät keskustelut on aloitettu kaupungin ja kiinnostuneiden operaattoreiden välillä.

Kaupungingeodeetti Riitta Puurtinen kertoo, että operaattori on kilpailutettava hankintalain mukaisesti, koska kyse on käyttöoikeussopimuksesta.

− Uuden sopimuksen kymmenen vuoden vuokra-aika mahdollistaa alueen pitkäjänteisen kehittämisen, olemassa olevien rakennusten kunnostamisen ja uusien rakentamisen. Tähän asti leirintäalueen kehittäminen on ollut hankalaa, koska jo useita vuosia vuokrasopimus on tehty vuosi kerrallaan eikä sen jatkumisesta ole ollut varmuutta. Jo ennen tarjouspyyntöä kaupunki keskustelee kiinnostuneiden kanssa alueen kehittämismahdollisuuksista ja kehittämisideoista, Puurtinen sanoo.

Huhtiniemen alueella on lainvoimainen asemakaava, joka mahdollistaa hotellin rakentamisen rannan tuntumaan. Puurtisen mukaan kaava pidetään voimassa, joten hotellin rakentaminen on edelleen mahdollista.

− Markkinavuoropuhelussa selvitämme kiinnostuneille operaattoreille, minne Huhtiniemessä voi rakentaa pysyviä rakennuksia ja mitkä alueet on varattu mahdollisen hotellin käyttöön. Sopiva alue pysyville rakennuksille on muun muassa rannan yläpuolisessa rinteessä. Jos varteenotettava hotellioperaattori haluaisi aloittaa hotellihankkeen leirintäalueen tulevan vuokrasopimuksen aikana, uskon, että rinnakkain toimiminen olisi ainakin jonkin aikaa mahdollista, Puurtinen arvioi.

Huhtiniemi _ kuva Lappeenrannan kaupunki_396x264.jpgLeirintäalueella voitaisiin myös palvella Huhtiniemen rannan kautta kulkevan rantaraitin ulkoilijoita.

– Esimerkiksi kahvila- ja kioskipalvelut saisivat todennäköisesti lisäasiakkaita rantaraitilta.

Kaupunki omistaa Huhtiniemen maa-alueen ja Lappeenrannan Yritystila Oy leirintäalueen rakennukset. Nykyisen operaattorin Lomaoksa Oy:n sopimus on voimassa lokakuun 2019 loppuun asti Yritystila Oy:n kanssa. Jatkossa leirintäalueen vuokraaminen siirtyy kaupungin toiminnaksi, vaikka rakennukset jäävätkin Yritystilan omistukseen.

Tällä hetkellä Huhtiniemen leirintäalueella on 85 asuntovaunupaikkaa, 100 telttapaikkaa ja 30 kesäkäyttöön tarkoitettua mökkiä. Lisäksi alueella on majoitus- ja huoltorakennuksia. Myös nykyinen rantasauna kuuluu operaattorille vuokrattaviin rakennuksiin. Asiakaspaikkoja on nykyisin maksimissaan 660.

Huhtiniemen leirintäalue sijaitsee Saimaan rannalla, noin kahden kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta.

Lisätietoja:

Kaupungingeodeetti Riitta Puurtinen,
puh. 040 718 0954 (voi jättää soittopyynnön tekstiviestillä, tavoitettavissa puhelimitse ke 5.12. klo 8−9 ja klo 14−15)

Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori, puh. 040 660 5662

Projektijohtaja (matkailun kehittäminen) Antti Tuomaala, puh. 0400 658 203

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

KUVATEKSTI: Ilmakuva Huhtiniemestä. (Edessä oikealla oleva avoin laskettelualue ei kuulu leirintäalueeseen.) Kuva Lappeenrannan kaupunki