Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunki on järjestänyt henkilöstöresursseja vastaamaan poikkeusoloja – tällä hetkellä ei ole luvassa irtisanomisia
Ajankohtaista
19.3.2020 15.40

Lappeenrannan kaupunki on järjestänyt henkilöstöresursseja vastaamaan poikkeusoloja – tällä hetkellä ei ole luvassa irtisanomisia

Koronavirustilanteesta johtuvat poikkeusolot ovat aiheuttaneet merkittäviä muutoksia Lappeenrannan kaupungin palvelutuotantoon.

Lappeenrannan kaupunginhallitus antoi 16.3.2020 pitämässään kokouksessa konsernihallinnolle tehtäväksi aloittaa välittömät valmistelut tilanteen johdosta taloudelle ja henkilöstölle aiheutuvien seuraamusten minimoimiseksi.

Tällä hetkellä ei ole luvassa irtisanomisia. Toiminnallisista syistä saatetaan kuitenkin joutua tekemään erilaisia tehtävä- ja palvelussuhdejärjestelyjä.

Lappeenrannan kaupungin henkilöstöpalvelut on alkuviikon aikana käynyt läpi tilanteen kaikkien vastuualueiden kanssa.

Henkilöstöjohtaja Päivi Savilammen mukaan ensisijaisesti on haluttu varmistaa se, että toimialat voivat tuottaa niille kuuluvat velvoitteet valtioneuvoston antamien linjausten mukaisesti ja työpaikoilla tehtävät voidaan tehdä turvallisesti.

- Kaupungilla on yhteiskunnan kannalta kriittistä toimintaa, kuten pelastuslaitos ja eläinlääkintähuolto, jonka edellytykset tulee turvata myös poikkeusoloissa.

Yhteistyössä vastuualueiden kanssa on löydetty ratkaisuja uudenlaisista palvelujen tuottamistavoista niin, että myös henkilöstömitoitus vastaa tehtävien määrää. Tilannetta seurataan aktiivisesti koko ajan ja siihen reagoidaan viipymättä tarvittaessa.

Kaupungin johto on ohjeistanut ja tukenut työyksikköjen esimiehiä tässä poikkeuksellisen haasteellisessa tilanteessa.

- Henkilöt, jotka voivat tehdä etätyötä, ovat hallituksen linjausten mukaan menetelleet näin. Myös asiakaspalvelu ja kokoukset hoidetaan pääsääntöisesti etäyhteyksien avulla.

- Keskeytetyissä toiminnoissa työskentelevää henkilöstöä on ohjattu pitämään vuosilomia, työaikasaldoja ja säästövapaita, Savilampi sanoo.

Kaupunginteatterin ja orkesterin toiminta on jouduttu keskeyttämään koronavirustilanteen vuoksi koko loppukevääksi.

- Tästä syystä näiden toimintayksikköjen kanssa käydään erilliset yt-neuvottelut, joissa ratkaisuja etsitään yhteistyössä henkilöstön kanssa, Savilampi selvittää.

Lisätiedot:

Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi,
puh. 040 577 9235 paivi.savilampi(at)lappeenranta.fi