Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusLappeenrannan kaupunki ja Eksote tekevät tiivistä yhteistyötä turvallisen lähiopetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämiseksi
Valitse taso
Ajankohtaista
23.3.2020 10.14

Lappeenrannan kaupunki ja Eksote tekevät tiivistä yhteistyötä turvallisen lähiopetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämiseksi

Lappeenrannan kaupunki ja Eksote tekevät koronavirustilanteessakin tiivistä yhteistyötä turvallisen opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämiseksi.

Eksote ilmoittaa aina kaupungille, mikäli oppilaalla, esikoululaisella, varhaiskasvatuksessa olevalla lapsella tai henkilöstöön kuuluvalla tai jollain edellä mainittujen lähipiiriin kuuluvalla todettaisiin laboratoriotestein varmistettu koronavirustartunta. Tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee päätöksen karanteeniin määräämisestä ja Eksote tiedottaa asiasta kaikkia asianosaisia.

Ilmoituksen pohjalta tilanteeseen liittyvä päiväkoti, esikoulu tai koulu tekee tarvittaessa muutoksia toimintaansa. Kaupunki tiedottaa tilanteen vaikutuksista omaan toimintaansa. Edellä kuvattu toimintatapa koskee koulujen ja lukioiden osalta myös tilanteita, joissa karanteeniin määrätty olisi jo ehtinyt siirtyä etäopetukseen.

Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhulan mukaan Eksoten alueella ei ole vielä todettu lapsen tai nuoren sairastuneen tai altistuneen koronavirustartunnalle.

- Tällä hetkellä on liikkeellä paljon muitakin viruksia, jotka aiheuttavat samoja oireita kuin koronavirus. Jos on sairastunut tai on lieviäkin oireita, on jäätävä kotiin tervehtymään ja vältettävä lähikontakteja.

Terveydenhuoltoon ei ole tarvetta ottaa yhteyttä lievissä flunssaoireissa. Jos epäilet koronavirustartuntaa tai influenssaa, pysy kotona oireiden ajan ja niiden loputtua vielä yhden oireettoman päivän ajan. Soita Päivystysapuun 116 117, jos vointisi on sellainen, ettet pärjää hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla.

Koronavirustilanteesta johtuen Lappeenrannassa järjestetään lähiopetusta vain 1-3-luokkalaisille ja erityisen tuen piirissä oleville oppilaille, joiden huoltaja on ilmoittanut heidät lähiopetukseen. Yhteensä perusopetuksen 6285 oppilaasta 350 on ilmoittautunut lähiopetukseen (5,6 %). Näistä 87 on erityisen tuen piirissä olevia oppilaita ja 263 vuosiluokkien 1-3 oppilaita. Muut koululaiset sekä kaikki lukiolaiset ovat siirtyneet etäopetukseen.

Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen toiminta sekä varhaiskasvatuksen yhteydessä toimiva esiopetus puolestaan jatkuvat normaalisti.

Lisätietoja:

Eksote, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula
puh. 040 194 4936, tuula.karhula(a)eksote.fi

Lappeenrannan kaupunki, hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Tuija Willberg
puh. 040 070 5875, tuija.willberg(a)lappeenranta.fi

Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki,
puh. 040 506 7309, paivi.virkki(a)lappeenranta.fi

Opetustoimenjohtaja Mari Routti,
puh. puh. 040 8372646, mari.routti(a)edu.lappeenranta.fi