Etusivu PalvelutTapahtumatLappeenrannan kaupunginteatterissa nähdään syyskaudella 2019 musikaali, kotimainen draama ja farssi
Ajankohtaista
12.2.2019 9:40

Lappeenrannan kaupunginteatterissa nähdään syyskaudella 2019 musikaali, kotimainen draama ja farssi

Lappeenrannan kaupunginteatteri jatkaa 70-vuotisjuhlavuotensa juhlistamista syksyllä uuden teatterinjohtajan Iiris Rannion johdolla. Elokuussa teatterinjohtajana aloittavan Rannion ensimmäisellä syyskaudella nähdään kolme ensi-iltaa. Luvassa on musikaali, kotimainen draama ja farssi.

Cabaret_Mika Haaranen_235x381.jpgSyyskausi avataan 14.9., kun maailmankuulu musikaali Cabaret saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä. Joe Masterhoffin, Fred Ebbin ja John Kanderin klassikon tapahtumapaikkana on 1920 ja -30-luvun taitteen Berliini, jossa sijaitsevalla Kit Kat -klubilla nautitaan elämänjanoisesta menosta ja pidetään hauskaa.

Cabaret on intohimoinen draama, joka sisältää koskettavan rakkaustarinan. Se sijoittuu kiinnostavalle, kuohuvalle aikakaudelle, jolloin kaikki halusivat Berliiniin pitämään hauskaa. Teatterissamme on paljon hyviä laulajia ja haluamme tarjota ihmisille kunnon show’n. Mukana on hienoja tanssi- ja musiikkinumeroita, joita säestää kuusihenkinen livebändi Jani Polan johdolla. Koreografiat ovat Tanja Huotarin käsialaa, esityksen ohjauksesta vastaava Rannio kuvailee.

Maaninkavaara_Mika Haaranen_245x368.jpgPienen näyttämön ensi-iltanäytelmänä nähdään 5.10. alkaen Miika Nousiaisen Maaninkavaara. Esityksessä Martti valmentaa pojastaan Jarkosta kestävyysjuoksutähteä. Jarkko kuitenkin katoaa yllättäen ja hänen siskonsa Heidi tarjoutuu uudeksi valmennettavaksi auttaakseen isänsä surun yli.

Sirpa Riuttalan ohjaama draama käsittelee suomalaista aihetta, urheilevaa perhettä, jossa isä kehittelee mitalin kiilto silmissään yhä hurjempia valmennusmenetelmiä, joihin tytär suostuu isänsä mieliksi. Dramatisoinnista vastaa joutsenolainen Teemu Salohalme, Rannio sanoo.

Syksyn viimeinen ensi-iltanäytelmä on Michael Cooneyn nopeatempoinen farssi Verkossa (Koukussa), jonka ensi-ilta on 17.10. Vierailevan ohjaajan Katja Krohnin ohjaama esitys kertoo taksikuskin piinasta kahden perheen puristuksessa.

– Katja etsi komedioiden ja farssien joukosta sen tekstin, joka nauratti häntä eniten ja jossa on hyvin kulkeva dialogi ja hulvattoman hauskat tilanteet. Kyseessä on todella hauska näytelmä herkullisen asetelman kera. Esityksessä lontoolainen taksikuski on mennyt naimisiin kahden naisen kanssa ja onnistunut salaamaan sen, nyt paljastuminen on kuitenkin lähellä, Rannio avaa.

Tuleva teatterinjohtaja kuvailee kaupunginteatterin syyskautta monipuoliseksi ja laadukkaaksi.

– Tuleva syksyn mahdollinen kaamos taittuu varmasti musikaalin ja huumorin parissa. Syksyllä on tarjolla myös vierailuja, kuten Emma Jussila-Schermanin loihtimia nukketeatteriesityksiä kahteen otteeseen. Kaupunginteatteri aikoo jatkaa yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa jatkossakin.

Kaupunginteatterin syyskauden 2019 ohjelmistosta viestitään vielä tarkemmin alkukevään aikana.

Kuva: Cabaret. Kuvaaja: Mika Haaranen.
Kuva: Maaninkavaara. Kuvaaja: Mika Haaranen.


Lisätietoja:

Iiris Rannio
puh. 050 571 9163, iiris.rannio(a)gmail.com

Syksyn 2019 esitysten lipputiedustelut asiakaspalvelukeskus Winkistä:

Villimiehenkatu 1, avoinna ma–pe klo 9–17
puh. 05 616 2290, winkki@lappeenranta.fi