Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetLappeenrannan kaupunginteatterin ohjeita turvalliseen teatterivierailuun
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
19.8.2020 9.30

Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjeita turvalliseen teatterivierailuun

Lappeenrannan kaupunginteatterissa kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen teatterivierailuun. Syyskaudella 2020 Lappeenrannan kaupunginteatterin asiakaspaikkamäärä on rajoitettu yleisöturvallisuuden edistämiseksi ja turvavälien ylläpitämiseksi. Lisäksi teatterissa panostetaan yleisötilojen tehostettuun hygieniaan sekä asiakkaiden ohjeistamiseen turvatoimenpiteiden huomioimiseksi.

Rajoitusten vuoksi suuren näyttämön katsomossa on enintään 88 yhtäaikaista katsojaa ja pienen näyttämön katsomossa enintään 40 yhtäaikaista katsojaa. Pyörätuolipaikkoja on suurella ja pienellä näyttämöllä kaksi. Rajoituksilla mahdollistetaan 1-2 metrin turvavälien ylläpitäminen sekä lämpiössä että saleissa.

Asiakaspaikkojen rajoituksen vuoksi osa Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden esityksistä on jo myyty loppuun tai ylivarattu. Lipunmyynti käy syksyn esitykset läpi ja ottaa tarvittaessa yhteyttä asiakkaisiin lippujen siirtämiseksi.

Turvavälien takaamiseksi lipunmyynti saattaa vaihtaa jo ennakkoon ostettujen lippujen istumapaikkoja. Paikkavaihdoksissa asiakkaan sähköpostiin toimitetaan uudet liput tai asiakkaaseen otetaan yhteyttä puhelimitse.

Myös muissa Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden tapahtumissa, kuten teosesittelyissä ja avoimissa harjoituksissa, noudatetaan asiakaspaikkarajoituksia. Näihin tilaisuuksiin ei tarvitse varata paikkaa ennakkoon, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Teatteriin ei saa tulla sairaana. Mikäli olet sairas, tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa, voit vaihtaa maksutta lippusi toiseen ottamalla yhteyttä lipunmyyntiin, joko sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään tuntia ennen esitystä.

Kehotamme asiakkaitamme kantamaan vastuuta yhteisestä turvallisuudesta ja huomioimaan annetut hygienia- ja turvaväli- ja muut toimintaohjeet. Kiitos yhteistyöstäsi!

Ohjeita turvalliseen teatterivierailuun:


Lippujen ja käsiohjelman ostaminen
Teatterilippujen ostaminen onnistuu joko asiakaspalvelukeskus Winkistä, Lippu.fi:n verkkokaupasta tai kaksi tuntia ennen esityksen alkamista teatterin lämpiöstä.
Poikkeustilanteen vuoksi suosittelemme, että liput ostetaan joko Winkistä tai Lippu.fi:n kautta, jotta asiakkaiden tavoittaminen onnistuu poikkeusviestintää varten.
Winkki palvelee Lappeenrannan kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa normaalien aukioloaikojen mukaisesti ma-pe klo 8.30-16.30 sekä puhelimitse, chatin kautta että sähköpostitse:
Puhelin: 05 616 2220
Sähköposti: teatteri@lappeenranta.fi
Chat: www.lprteatteri.fi

Suosittelemme korttimaksun käyttöä lipunmyyntipisteissä.

Kun varaat ja ostat lippujamme, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta poikkeusviestintämme tavoittaa sinut. Lisäksi mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi meidän on tärkeää tietää, keitä esityksissämme kulloinkin on ollut.

Sairastapauksissa tai sairastuessasi, olethan yhteydessä lippujen peruutuksissa ja vaihdoissa asiakaspalvelukeskus Winkkiin joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Turvavälien ja asiakasmäärärajoitusten vuoksi muutokset istumapaikoissa ja lipunmyyntiin liittyvissä asioissa ovat mahdollisia.

Syyskaudella 2020 käsiohjelmia on myynnissä vain teatterin lipunmyynnissä sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä.

Esitykseen saapuminen ja naulakkopalvelut
Vahtimestarimme ovat sinua vastassa jo teatteriin sisään tultaessa lippujen tarkistusta varten. Otathan pääsylippusi valmiiksi esille, liput tarkastetaan poikkeuksellisesti jo portaikossa tai teatterin hissien luona. Mikäli ostat liput ennen esityksen alkamista teatterin lipunmyynnistä, mainitse tämä vahtimestarille.

Naulakkopalveluiden käyttöä on rajattu jonojen syntymisen estämiseksi. Ethän tuo teatteriin suuria kantamuksia. Poikkeuksellisesti päällysvaatteet saa viedä saliin.

Henkilökuntamme on ohjeistettu ja koulutettu toimimaan sinun turvallisuutesi takaamiseksi. Noudatathan henkilökunnan antamia ohjeistuksia esimerkiksi turvavälien ylläpitämiseksi.

Pyydämme huomioimaan, että ohjeistusten noudattamisen vuoksi teatteri-iltaa varten kannattaa varata hiukan normaalia enemmän aikaa.

Kasvomaskit ja suojavisiirit
Kasvomaskin asianmukainen käyttö on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) 13.8.2020 antaman linjauksen mukaan kasvomaskia suositellaan käytettäväksi julkisissa liikennevälineissä niillä sairaanhoitopiirien alueilla, joissa on ollut kahden viikon sisällä koronavirustartunta. Maskia suositellaan käytettävän myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Vaikka Lappeenrannan kaupunginteatterissa turvavälit on huomioitu, voi teatterissa käyttää halutessaan myös kasvomaskia.

Kaikilla aulapalvelun työntekijöillämme on käytössä suojavisiirit.

Turvavälit ja jonotus
Turvavälien ylläpitämiseksi olemme tehneet muutoksia muun muassa lippujen tarkastamisen sekä saliin siirtymisen ja naulakkopalveluiden suhteen. Noudatathan annettuja ohjeita ja pidät riittävän 1-2 metrin etäisyyden muihin asiakkaisiin kaikissa tilanteissa.

Lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla, joten huolehdithan, että myös lapset ja nuoret noudattavat annettuja ohjeita ja turvavälejä.

Käsi- ja yskimishygienia sekä tilojen siisteys
Teatterin lämpiössä on asiakkaiden saatavilla käsidesiä useissa eri pisteissä.

Käsienpesupisteet löytyvät WC-tiloista. WC-tiloista on poistettu käsikuivainpuhaltimet ja korvattu ne kertakäyttöisillä käsipyyhkeillä.

Noudatathan teatterissa hyvää käsihygieniaa ja yskithän tai aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen, poisheitettävään nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojen siivousta on tehostettu ja kosketuspintojen puhdistusta lisätty.

Ravintolapalvelut
Teatterin ravintolapalvelut ovat käytössä näytösiltoina ja niistä vastaa Cafe Kristiina.

Asiakkaat voivat varata etukäteen tarjoilut nautittavaksi joko ennen esitystä tai väliajalle. Ennakkotilaukset voi tehdä Cafe Kristiinan verkkopalvelussa osoitteessa www.cafekristiina.fi kohdasta Lappeenrannan Teatteriravintola (Huom. Sivusto avataan myöhemmin). Ennakkoon tilatut tarjoilut katetaan asiakkaalle valmiiksi omaan, seuruekohtaiseen pöytään.

Huomioithan, että toistaiseksi viranomaisohjeiden vuoksi ravintolatarjoilujen nauttiminen on sallittua vain omassa seurueessa, yhteisen pöytätason ääressä.
Omien ruokien ja juomien nauttiminen ei ole sallittua.

Lämpiössä olevat vesipisteet ovat asiakkaiden käytössä. Asiakkaita ohjeistetaan käyttämään käsidesiä ennen vesipisteen käyttöä.

Katsomossa
Ovet katsomoon avataan 25 minuuttia ennen esityksen alkamista. Siirrythän saliin rauhallisesti turvavälit huomioiden.

Katsomon paikkamäärä on rajoitettu ja ainoastaan osa istumapaikoista on käytössä. Lähtökohtaisesti salissa istutaan aina yksi tai kaksi katsojaa vierekkäin ja jätetään seuraaviin, samalla katsomorivillä istuviin asiakkaisiin kaksi tyhjää paikkaa väliä. Käytössä olevat istumapaikat on merkitty.

Suurella näyttämöllä istumapaikkasi on merkitty pääsylippuun. Pienellä näyttämöllä tulee sijoittua niin, että turvaväli muihin asiakkaisiin säilyy. Tarvittaessa henkilökuntamme opastaa paikkojen löytämisessä.

Mikäli saavut esitykseen ainoana huoltajana useamman lapsen kanssa ja haluatte istua kaikki vierekkäin, tämä on mahdollista. Pyydä henkilökunnalta apua istuma¬järjestelyissä.

Huomaathan, että turvavälien mahdollistamiseksi istumapaikkasi salissa ei välttämättä ole sama kuin lippuusi on merkitty. Teemme parhaamme löytääksemme teille mahdollisimman vastaavat paikat turvavälit huomioiden. Vahtimestarimme ja asiakaspalvelijamme ovat sinua varten salissa. He auttavat sinua tarvittaessa löytämään paikan katsomossa ja vastaavat kysymyksiisi.

Väliajalla
Väliajalla katsomon ovet pidetään auki. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajaksi. Väliajan kesto on 20 minuuttia.

Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle. Salista poistuminen ja sinne palaaminen tehdään rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen. Annathan tilaa myös muille teatterivieraille, jotta turvavälien ylläpitäminen on mahdollista.

Pyydämme huomioimaan turvavälit sekä hyvän käsihygienian myös väliajalla esimerkiksi wc-tiloihin jonottaessa.

Esityksen päätyttyä
Kun esitys päättyy, poistuthan rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen pois salista ja yleisölämpiöstä. Kiitos, että autat meitä huolehtimaan yhteisestä turvallisuudestamme!

teatteri-lpr--tiedottaa_432x288.jpgHuom.
Lappeenrannan kaupunginteatteri noudattaa viranomaisten antamia ohjeistuksia ja tarvittaessa tarkentaa asiakasturvallisuusohjeita.
Muutokset esityskalenterissa sekä lipunmyynnissä ovat mahdollisia ja tiedotamme niistä erikseen.
Lappeenrannan kaupunginteatterin päivitetyt ohjeet turvalliseen teatterivierailuun löytyvät teatterin verkkosivuilta: https://lprteatteri.fi/fi/Teatteri/Turvallinen-teatterivierailu

Lisätiedot ja palautteet:

Lappeenrannan kaupunginteatterinjohtaja Iiris Rannio, 040 642 8803, iiris.rannio@lappeenranta.fi
Lappeenrannan kaupunginteatterin käyttöpäällikkö Marko Sorsa, 040 771 5230, marko.sorsa@lappeenranta.fi
Lappeenrannan kaupunginteatterin toiminnanjohtaja Maarit Welin, 040 353 9535, maarit.welin@lappeenranta.fi
Asiakaspalvelukeskus Winkki, 05 616 2220, teatteri@lappeenranta.fi