Etusivu Lappeenrannan kaupungintalon julkisivu valaistaan järjestöjen teemapäivien mukaan
Ajankohtaista

Lappeenrannan kaupungintalon julkisivu valaistaan järjestöjen teemapäivien mukaan

(24.8.2020)
Lappeenrannan kaupungintalon julkisivu valaistaan jatkossa juhlavalaistuksella järjestöjen teemapäivien kunniaksi. Lappeenranta haluaa yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa muistuttaa teolla järjestöjen toiminnan tärkeydestä ja tuoda niiden työtä näkyväksi.

Valaistu Lappeenrannan kaupungintalo_Lappeenrannan kaupunki_445x240.JPG- Järjestöt ja koko kolmas sektori tekevät erittäin tärkeää työtä asukkaidemme hyvinvoinnin edistämiseksi ja sen vuoksi on ilahduttavaa, että voimme myös nyt tällä tavoin edistää järjestöjen ja heidän edistämiensä asioiden näkyvyyttä, kertoo Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivu.

Eri järjestöillä ja niiden teemapäivillä on vakiintuneita värejä, joita järjestöt hyödyntävät teemapäivien viestinnässä ja kampanjoissa. Yksi tällainen valtakunnallisesti tunnettu varainhankintakampanja on Roosa nauha -kampanja, kertoo Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Turunen.

- On hienoa, että roosa väri näkyy nyt meilläkin valaistuksessa, kuten monissa muissa kaupungeissa Suomessa. On tärkeää, että asiaa pidetään esillä, sillä satoja lappeenrantalaisia sairastuu syöpään joka vuosi. Tämä on yksi hyvä tapa muistuttaa yhdistysten palveluista – olemme potilaita ja heidän läheisiään varten.

Kaakkois-Suomen Sydänpiirin toiminnanjohtaja Heli Heimalan mukaan järjestöille on tärkeää lisätä ihmisten tietoisuutta järjestöjen toiminnasta eri tavoilla.

- Meille järjestöille on tärkeää, että apua ja tukea tarvitsevat löytävät palvelujemme piiriin. Olemme olemassa kaikkia ihmisiä varten ja toimintaan osallistuminen on maksutonta. Vertaistuki yhdistysten kautta ja ennaltaehkäisevä työ, jota teemme, on mittavaa.

Lappeenrannan kaupungintalon julkisivun värivalaistus aloitetaan syysiltojen hämärtyessä maanantaina 21. syyskuuta Maailman Alzheimer-päivän kunniaksi punaisella värillä. Alzheimer-päivä aloittaa Muistiviikon.

Tiistaina 29.9. Maailman Sydänpäivän valaistus on punainen. Maailman sydänpäivä on kansainvälinen toimintapäivä terveempien sydänten hyväksi.

Marttailuviikon alkaessa 5.10. valaistus on sininen. Marttailuviikon tavoitteena on tuoda martat ja marttatoiminta viikon aikana näkyvästi esille.

Roosa nauha -päivän kunniaksi perjantaina 9.10. valaistus muuttuu vaaleanpunaiseksi. Roosa nauha -kampanjalla tuetaan syöpätutkimusta sekä syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavia tukipalveluita.

Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10.10. Päivän avulla halutaan herättää keskustelua henkisen hyvinvoinnin edistämisestä, mielenterveyden ongelmien ehkäisemisestä ja hoidosta sekä mielenterveyspotilaiden ja omaisten asemasta maailmanlaajuisesti. Suomessa teemapäivästä vastaa MIELI ry. Mielenterveyden väri on vihreä.

Maailman AVH-päivänä 29.10. puolestaan muistutetaan violetilla värillä aivoverenkiertohäiriöiden (AVH) ehkäisemisen tärkeydestä.

Maailman Diabetespäivän 14.11. väri on sininen. Diabetespäivä on insuliinin toisen keksijän Frederick Bantingin syntymäpäivä. Päivän tarkoituksena on kiinnittää maailmanlaajuisesti huomiota diabetekseen.

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin omaishoitoon ja -hoitajiin liittyviä asioita. Omaishoitaja on henkilö, joka auttaa perheenjäsentä tai muuta läheistä, joka ei sairauden, vamman tai muun syyn takia selviydy arjestaan omatoimisesti. Omaishoitajien sininen väri näkyy valaistuksessa 23.11.

Lappeenrannan kaupunki valaisee kaupungintalon julkisivua myös muihin tarkoituksiin ja esimerkiksi mukana olevien järjestöjen ja teemapäivien listaa on mahdollisuus täydentää.

Lisätietoja teemapäivistä:

YHDISTYS   TEEMAPÄIVÄ  VÄRI  YHTEYSTIEDOT
 Muisti  21.9.
Maailman Alzheimer-päivä aloittaa Muistiviikon vko 39. 
 punainen  Etelä-Karjalan Muisti ry
puh. 040 5872 451
toimisto@ekmuisti.fi
 Sydän  29.9.
Maailman Sydänpäivä  
 punainen  Kaakkois-Suomen Sydänpiiri ry
heli.heimala@sydan.fi
toimisto.lpr@sydan.fi
puh. 044 311 1553
 Marttailuviikko  5.10.
Marttailuviikko 41
 sininen  Etelä-Karjalan Martat ry
tuija.valjakka@martat.fi
puh. 050 463 4163
etela-karjala@martat.fi
 Syöpä  9.10.
Roosa nauha -päivä 
 roosa /vaal.pun.  Saimaan Syöpäyhdistys ry
niina.turunen@sasy.fi
puh. 040 767 4049
saimaa@sasy.fi
 Mielenterveys 10.10.
Kansainvälinen mielenterveyspäivä
 vihreä  Mieli Etelä-Karjalan Mielenterveys ry
juho.heikka@saimaankriisikeskus.fi
puh. 050 555 1044
 Aivo 29.10.
Maailman AVH-päivä 
 violetti  Etelä-Karjalan AVH-yhdistys
puh. 050 536 1460
etelakarjalanavhyhdistys@gmail.com
 Diabetes

14.11.
Maailman Diabetespäivä 

 sininen  Lappeenrannan Seudun Diabetesyhdistys ry
leenakaarina.harkonen@gmail.com
puh. 040 576 8153
 Omaishoitajien viikko  23.11. 
viikko 48 Omaishoitajien viikko
 sininen  Etelä-Karjalan Omaishoitajat ry
sikketiina.ronty@ekomaishoitajat.inet.fi
puh. 040 739 1234


Lisätietoja kaupungintalon julkisivun valaisusta:

Teemu Myyryläinen
Tapahtumapalveluiden asiantuntija
puh. 040 351 6488, teemu.myyrylainen@lappeenranta.fi