Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunginorkesterin perinteinen nuorten solistien konsertti saa jatkoa
Ajankohtaista
20.11.2020 12.00

Lappeenrannan kaupunginorkesterin perinteinen nuorten solistien konsertti saa jatkoa

Nuoret solistit astuvat orkesterin eteen torstaina 26.11.2020 klo 19 Lappeenranta-salissa.

Orkesteria johtaa kapellimestari Jutta Seppinen ja solisteina soittavat Onni Aaltokallio, harmonikka; Iida Berg, klarinetti; Siiri Kaijansinkko, alttoviulu; Taavi Kosonen, tuuba; Heli Kuru, piano; Sofia Luukko, piano; Silja Sihvo, saksofoni.

Luvassa on nuoruuden hurmiota ja intoa kohti tulevaa. Konserttiin valittiin koesoiton perusteella seitsemän nuorta soittajaa lokakuussa pidetystä konsertista ja konserttiviikon aikana nuoret harjoittelevat esitettävät teokset kaupunginorkesterin kanssa.
Jutta Seppinen
Kapellimestari
ja mezzosopraano Jutta Seppinen on suorittanut Sibelius-Akatemiasta kaksi musiikin maisterin tutkintoa (2008 ja 2016), joihin kuuluivat mm. erinomaisin arvosanoin tehdyt sekä laulun että orkesterinjohdon loppututkinnot. Keväällä 2018 Taideyliopisto valitsi Seppisen Sibelius-Akatemian primamaisteriksi.

Seppinen debytoi kapellimestarina Tampere Filharmonian kanssa syksyllä 2014 ja samana vuonna myös oopperakapellimestarina West Coast Kokkola Opera -festivaalilla. Tämän jälkeen Seppinen on ehtinyt johtaa useita orkestereita Suomessa ja ulkomailla. Hän on myös toiminut apulaiskapellimestarina Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Suomen Kansallisoopperassa.

Seppinen on monitaideryhmä CHANGEnsemblen perustaja. CHANGEnsemble etsii uusia tapoja musiikin ja muiden taiteiden yhdistämiseen sekä haluaa käsitellä taiteessaan vaikeita ja vaiettuja aiheita.

Ennen kapellimestari uraansa Seppinen on tehnyt uraa kuoronjohtajana. Hän on tullut tunnetuksi ennakkoluulottomilla ohjelmistokokonaisuuksillaan sekä perinteisen konserttikonseptin ravistelijana. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden kuorojen kanssa, joista mainittakoon maailmankuulu Thomanerchor Leipzig.

Hän on konsertoinut monien Euroopan maiden lisäksi Yhdysvalloissa ja Argentiinassa. Vuodesta 2009 Seppinen on toiminut Akademiska damkören Lyranin taiteellisena johtajana.

Laulajana mezzosopraano Jutta Seppinen on keskittynyt erityisesti modernin musiikin esittämiseen. Seppinen on kantaesittänyt lukuisia hänelle kirjoitettuja teoksia ja hän on työskennellyt useiden säveltäjien ja yhtyeiden kanssa. Keväällä 2013 hän lauloi Radion sinfoniaorkesterin solistina.


Saima-klubilla keskiviikkona 25.11. Lappeenrannan pääkirjaston lainaushallissa klo 18 intendentti Milko Vesalaisen vieraana kapellimestari Jutta Seppinen teemalla Nainen puikoissa - kapellimestariuden kehityskaari. Ilmoittautuminen kirjaston virkailijalle tai Tapahtumakoneessa

Lisätietoja:
Milko Vesalainen intendentti
milko.vesalainen(at)lappeenranta

To 26.11. Lappeenranta-sali klo 19
Nuorten solistien konsertti
Yhteistyössä musiikkiopistojen kanssa
Johtaa Jutta Seppinen

Solistit:
Onni Aaltokallio, harmonikka: P.M. Dubois: Konsertto osat 2-4
Iida Berg, klarinetti: B.H. Crusell: Klarinettikonsertto I osa
Siiri Kaijansinkko, alttoviulu: J.Chr. Bach: Alttoviulukonsertto osat II ja III
Taavi Kosonen, tuuba: A. Capuzzi: Andante
Heli Kuru, piano: Harri Wessmann: Serenadi
Sofia Luukko, piano: W.A. Mozart: Pianokonsertto nro 20 KV 466 I osa
Silja Sihvo, saksofoni: A. Ridout: Concertino

Peruslippu 15 €

AO tunnus CMYK_50x50.jpg
S-Etukortilla 3 € alennus
Opiskelijat 6, 50 €
Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi konserttiin

Ennakkomyynti:
Asiakaspalvelukeskus Winkki
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo)
Avoinna ma – pe klo 8.30 – 16.30
puh. 05 616 2220
Konsertti-iltana tuntia ennen konserttia

Lippu.fi_Logo-puhnro_Blue.jpg

Liput myyntipisteistä, verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-Kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti.

Myyntipisteet Lappeenrannassa:
K-Citymarket, Toikansuontie 4