Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunginorkesteri vierailee Liettuassa musiikkifestivaaleilla
Ajankohtaista
21.8.2018 15:00

Lappeenrannan kaupunginorkesteri vierailee Liettuassa musiikkifestivaaleilla

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on kutsuttu taiteellisen johtajansa kapellimestari Vytautas Lukočiuksen johdolla Liettuaan musiikkifestivaaleille Liettuan 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä 24.-26.8.2018.

LKO2018750x500.jpg

 Valokuva Maarit Kytöharju 2018       

Orkesterin solistina laulaa sopraano Angelika Klas ja ohjelmassa kuullaan suomalaisia orkesterilauluja Jean Sibeliukselta, Oskar Merikannolta ja Toivo Kuulalta. Orkesterin muu ohjelma muodostuu klassisesta orkesterimusiikista aina viihteellisempään musiikkiin ja tango-ohjelmistoon.

Kaupunginorkesteri esiintyy perjantaina 24.8. klo 18 Tauragessa Tauragen festivaalilla ja sunnuntaina 26.8. klo 10 Jonavassa Skaruliu -festivaalilla.

Angelika Klas on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta, missä suoritti lauludiplominsa keväällä 2002. Vuosina 1996–98 hän opiskeli stipendiaattina Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on opiskellut mm. Jaakko Ryhäsen, Marjut Hannulan ja Jorma Elorinteen oppilaana. Hän on lisäksi osallistunut mm. Gerhard Kahryn, Bonaldo Giaiottin ja Teresa Berganzan mestarikursseille.

Angelika Klasin repertuaari on poikkeuksellisen laaja; lyyrisen sopraanon perusohjelmiston lisäksi hän on taiturillinen Astor Piazzollan ja tangomusiikin tulkitsija. Hänen laajaan ohjelmistoon kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin sekä operetti-, näyttämö ja musikaalimusiikkia. Hän on esiintynyt mm. Moskovan Novaya Operassa, Pietarin Mihhailovski operassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa.

Angelika Klas on esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaalelilla, mm. Korsholman musiikkijuhlat, Turun Musiikkijuhlat, Naantalin Musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat, Helsingin Juhlaviikot sekä Birgitta-festivaali Virossa. Hän on vieraillut useimpien suomalaisten orkesterien solistina. Näistä mainittakoon mm. Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, sekä Vantaan Viihdeorkesteri. Hän on lisäksi konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Liettuassa, Unkarissa, Norjassa, Venäjällä ja Tanskassa.

Angelika Klas toimii tangomusiikkiin erikoistuneen Tanguedia Quintetin solistina esiintyen heidän kanssaan laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on lisäksi julkaissut useita levyjä kvintetin kanssa.

Vytautas Lukočius
on valmistuntunut sekä Vilnan konservatoriosta pianistina ja kapellimestarina että Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta, jossa hänen opettajanaan ovat olleet mm. akateemikko Jorma Panula ja professori Leif Segerstam. Hän on opiskellut myös Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa. Vuonna 2006 Lukocius voitti III kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun. Lukocius on johtanut lähes kaikkia maamme ammattiorkestereita sekä toiminut Liettuan valtiollisen sinfoniaorkesterin ja Klaijpeidan teatterin kapellimestarina. Lukocius valittiin Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteelliseksi johtajaksi vuonna 2016 ja hänen kauttaan on jatkettu vuoteen 2020 saakka. Hän on myös Vilna Sinfoniettan taiteellinen johtaja tehden laajoja orkesterikonsertti –sarjoja Liettuan televisiolle ja kansainvälisiä elokuvamusiikin projekteja.


Lisätietoja: Milko Vesalainen, intendentti