Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaSisäliikuntatilatLappeenrannan kaupungin toimintaan väliaikaisia muutoksia koronavirustilanteen vuoksi
Valitse taso
13.3.2020 21.01

Lappeenrannan kaupungin toimintaan väliaikaisia muutoksia koronavirustilanteen vuoksi

Päivitetty kaupunginteatterin osalta 13.3. klo 21.00.

Lappeenrannan kaupunki noudattaa maan hallituksen ja terveysviranomaisten antamia ohjeita koronavirustilanteeseen liittyen. Tilanne muuttuu jatkuvasti. Kaupunki seuraa tiiviisti ohjeistusta ja tarkentaa omaa toimintaansa mahdollisesti muuttuvien ohjeistusten mukaiseksi.

Valtioneuvosto suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä.

Kaupungin tehtävänä on omalta tärkeältä osaltaan huolehtia siitä, että yhteiskunta toimii. Kaupungin johto on käynyt läpi valtioneuvoston 12.3. antamaa linjausta ja sen vaikutuksia kaupungin toimintaan.  

Kaupungin linjaamilla toimilla pyritään osaltaan myötävaikuttamaan siihen, että koronan puhkeamista epidemiaksi voidaan viivästyttää ja että erityisesti riskiryhmiä suojellaan tartunnalta.

Samalla Lappeenrannan kaupunki turvaa oman palvelutoimintansa niin hyvin kuin mahdollista. Tilannetta seurataan myös taloudellisen varautumisen näkökulmasta. Kaupunki varautuu osaltaan myös siihen, että tilanne myöhemmin laajenee laajalle leviäväksi epidemiaksi.

Kaupunki kehottaa asukkaita seuraamaan viranomaisten ohjeita ja kannustaa ihmisiä käyttämään omaa harkintaa esimerkiksi liikunta- ja kulttuuripalvelujen toimintaan osallistuessaan.

Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niihin voi tulla muutoksia. Kaupunki odottaa yhä Aluehallintoviraston (AVI) ohjeistusta.

Koronavirustilanteen ja siihen liittyvän valtioneuvoston antaman suosituksen vaikutukset Lappeenrannan kaupungin toimintaan:

Yleisötilaisuudet:
Kaupunki peruu tai mahdollisuuksien mukaan siirtää myöhempään ajankohtaan kaikki omat yli 500 henkilön yleisötilaisuudet valtioneuvoston suosituksen mukaisesti. Yksittäisten tapahtumien järjestämisestä tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Myös Lappeenranta-salissa järjestettävät muut yleisötilaisuudet pyritään perumaan – kaupunki suosittaa, että tilaisuuksien järjestäjät peruvat tilaisuutensa.

Kaupunki suosittaa vahvasti myös muille yhteistyökumppaneilleen, että isommat yleisötilaisuudet perutaan.

Lappeenrannan kaupunginteatterin esitykset:
Lauantain 14.3. esitykset sekä viikon 12  ti 13.3. Teosesittely ja pe 20.3. Mielirunojen avoin ilta on peruttu. Tulevat linjaukset tehdään maanantaina 16.3. kaupunginhallituksessa ja niistä tiedotetaan erikseen.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertit:
Kaupunginorkesteri peruu konserttinsa 19.3. sekä 2.4., 8.4. ja 1.5.2020 ulkomailta tulevien solistien ja muusikoiden karanteenin ja matkustushaasteiden vuoksi.

Meditaatio-konsertit 23.4. ja kamarikonsertti 16.4. sekä Kevätääniä-konsertti 14.5. ovat toistaiseksi ohjelmassa niin, että ne järjestettäisiin, mikäli tilanne sallii. Niiden osalta tiedotetaan myöhemmin.

Museot:
Huhti- ja toukokuun museoperjantait siirretään, työpajat ja yleisötilaisuudet perutaan.
Toiminta jatkuu muutoin normaalisti. Tilojen hygieniaa ja siivousta tehostetaan.

Kirjastot:
Kirjastossa perutaan kaikki yleisötapahtumat (myös Mist sie haaveksit -työpaja 19.3.) sekä digiopastus 31.3. saakka. Koulu- ja päiväkotiyhteistyöstä sovitaan tapauskohtaisesti yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kotipalvelu toimii, mutta asiakas voi perua käynnit tarvittaessa. 

Muutoin toiminta jatkuu normaalisti. Tilojen hygieniaa ja siivousta tehostetaan.

Tilannetta seurataan ja huhtikuun tilanteesta päätetään ja viestitään myöhemmin.

Nuorisotilat ja Ohjaamo:
Toiminta jatkuu muutoin normaalisti, mutta erikseen järjestettävät yleisötilaisuudet perutaan. Tilojen hygieniaa ja siivousta tehostetaan.

Liikuntaryhmät ja -tapahtumat:
Kaikki kaupungin järjestämät ohjatut liikuntaryhmät ja yleisötapahtumat perutaan.

Uimahallit, urheilutalo ja muut urheilutilat:
Palvelevat normaalisti, tilojen siivousta ja hygieniaa tehostetaan.

Varhaiskasvatus:
Varhaiskasvatuksen arki jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan, mutta Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatus viestii suoraan huoltajille tarkemmin poissaoloihin liittyvistä menettelytavoista.

Opetustoimi:
Opetustyö jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan, mutta opetustoimi on päivittänyt 11.3. koululaisten huoltajille tiedottamiaan menettelytapoja. Muutokset koskevat muun muassa oppilaiden poissaoloihin liittyviä menettelytapoja, yleisötilaisuuksien järjestämistä (esim. vanhempainillat), retkien ja leirikoulujen toteuttamiseen liittyviä menettelytapoja sekä riskiryhmiin kuuluvien oppilaiden huomioimista koulun toiminnassa. Opetustoimi viestii tarkemmin menettelytavoista suoraan huoltajille.

Koulujen kerhotoiminta:
Lappeenrannan koulujen kerhotoiminta voi jatkua toistaisesti normaalisti. Kerhoissa noudatetaan yleisiä hygieniaan annettuja ohjeita muun muassa lähikontaktien ja käsihygienian osalta. Kaupunki korostaa, että kerhotoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta kerhotoimintaan. Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia ja nuoria kehotetaan välttämään harrastunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Riskiryhmään kuuluvat esimerkiksi sellaiset lapset ja nuoret, joilla on lääkärin toteama pitkäaikaissairaus ja säännöllinen lääkitys tai hänen perheenjäsen/ läheinen kuuluu koronaviruksen aiheuttaman hengitystieinfektion riskiryhmään.

Asiakaspalvelukeskus Winkki ja matkailuneuvonta:
Palvelevat normaalisti. Kaupunki suosittaa ensisijaisesti chatin, sähköpostin ja puhelimen kautta asiointia.

Kaupungin muut palvelut:
Toiminta jatkuu muiden palvelujen osalta toistaiseksi normaaliin tapaan. Kaupunki tiedottaa erikseen mahdollisista muutoksista.

Suositus muille harrastustoimintaa järjestäville tahoille Lappeenrannassa:
Kaupunki kehottaa myös muita harrastustoimintaa järjestäviä tahoja noudattamaan valtioneuvoston suosituksia sekä AVI:n ohjeistusta.

Peruutettujen esitysten lippukäytännöt:

Kaupunki palauttaa rahat asiakkaan tilille peruutetuista tilaisuuksista, joiden liput ovat myynnissä Winkissä.

Palautusta varten tarvitaan tieto tilaisuudesta, jota takaisinmaksupyyntö koskee, asiakkaan tilinumero IBAN-muodossa sekä tilin omistajan nimi.

Kaupunki toivoo takaisinmaksuun liittyvät yhteydenotot sähköpostitse:

winkki@lappeenranta.fi – orkesterin peruutukset ja muut tapahtumat, joiden liput ovat myynnissä Winkissä.

teatteri@lappeenranta.fi - teatterin peruutukset/ lippujen vaihdot toiseen esitykseen. 

 Kaupunki ohjeistaa henkilöstöään

Lappeenrannan kaupunki ohjeistaa myös henkilöstöään koronavirustilanteeseen liittyen. Ohjeistuksissa käsitellään muun muassa ulkomailta palaavien työntekijöiden töihin palaamista ja muuta matkustamista, tapaamisia ja etätyömahdollisuuksia.

Kaupunki viestii aktiivisesti tilanteesta

Eksote vastaa väestön ohjeistamisesta ja Etelä-Karjalan alueen tilannekuvan tiedottamisesta. Lappeenrannan kaupunki tiedottaa tarvittaessa lisää koronavirustilanteen vaikutuksista omaan toimintaansa sekä tukee aktiivisesti Eksotea ja muita viranomaisia viestinnässään.

Lappeenrannan kaupunki tiedottaa tarvittaessa lisää mahdollisista muutoksista kaupungin toiminnassa ja palveluissa.

Lisätietoja:

Yleisesti kaupungin toiminnasta:

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, puh. 040 844 2000
kimmo.jarva(at)lappeenranta.fi

Kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet:

II kaupunginsihteeri, viestintäjohtaja Alina Kujansivu
puh. 040 724 8776, alina.kujansivu(at)lappeenranta.fi

Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimiala:
toimialajohtaja Tuija Willberg,
puh. 040 070 5875, tuija.willberg(at)lappeenranta.fi

Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimiala:
toimialajohtaja Pasi Leimi
puh. 040 740 1643, pasi.leimi(at)lappeenranta.fi

Henkilöstön ohjeistus:
Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi
puh. 040 577 9235, paivi.savilampi(at)lappeenranta.fi

Kaupungin varautumisesta yleisesti:
Lappeenrannan kaupunki, turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen
puh. 040 358 1443, ari-pekka.meuronen(at)lappeenranta.fi