Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin sähköinen polttopuukauppa on avattu
Ajankohtaista
9.5.2022 13.32

Lappeenrannan kaupungin sähköinen polttopuukauppa on avattu

Lappeenrannan kaupunki on alkanut myydä polttopuuta asukkaille sähköisen polttopuukauppapalvelun kautta. Kaupunki myy runkoja ja hakkuutähteitä, joita kertyy kaupungin metsänhoitotöistä. Kohteet ovat joko tienvarsipinoja tai hakkuutähteiden keruualueita. Kaupunki ei myy asukkaille pystyssä olevia puita.Koivupuunrunkoja pinossa taustalla olevan metsän laidalla.

Palveluun on listattu ja merkitty kartalle myytävät kohteet, ja ne ovat varattavissa asukkaan kirjauduttua palveluun. Ostettava kohde maksetaan verkkopankissa varauksen yhteydessä.

Lappeenrannan kaupungin metsäpäällikkö Janne-Perttu Rantosen mukaan kauppa mahdollistaa pienempien puutavaraerien välittämisen yksityisasiakkaille sellaisista kohteista, joissa puutavaran kuljettaminen kaupungin energiapuuterminaaliin ei ole järkevää.

− Kaupan avulla saadaan myös siistittyä taajamametsät hakkuutähteistä entistä paremmin.

Hinnoittelu puutavaran laadun mukaan

Kohteet myydään pinokuutiomitassa (p-m3) – ei siis kiintokuutiona. Hinnoittelu tapahtuu puutavaran laadun mukaan:

koivukuitu: 33,00 €/p-m3

havu- ja sekapuu: 25,00 €/p-m3

laho- ja keräyspuu: 15,00 €/p-m3

minimilaskutus: 30,00 €

Kauppa toimii ainoastaan sähköisen palvelun kautta. Metsäpalvelut ei ota myöskään vastaan varauksia, tarjous- tai paperilaskutuspyyntöjä eikä puita voi maksaa käteisellä.

Kaupunki ei vastaa polttopuiden käsittelyn työturvallisuudesta. Kauppatapahtuman yhteydessä asukas hyväksyy kaupan ehdot, joihin voi käydä tutustumassa etukäteen täällä: https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Rakentaminen-ja-maankaytto/Metsat/Polttopuiden-myynti

 

Polttopuukaupan linkki: https://epalvelu.lappeenranta.fi/ePermitLPR/fi/Reservation

 

Lisätietoja:

Janne-Perttu Rantonen, metsäpäällikkö

040 662 0651, janne-perttu.rantonen(at)lappeenranta.fi