Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 2.6. alkaen
Ajankohtaista
2.6.2021 13.50

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 2.6. alkaen

Päivitetty 2.6.2021 

Tiivistettynä harrastustoimintaa koskevat ohjeistukset (Eksote 31.5. ja AVI 1.6.2021) perusteella

Sisäliikunta Lappeenrannan kaupungin liikuntatiloissa

Sisällä tapahtuva harrastustoiminta on 1.6.2021 alkaen mahdollista kaikille lasten, nuorten ja aikuisten ryhmille. Toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien käsihygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä ja kohtaamisia tulee välttää. Myöskään ottelu- ja kilpailutapahtumien järjestämiseen sisätiloissa ei ole rajoituksia. 

Lappeenrannan uimahallin ja kuntosalin sekä Joutsenon, Sammonlahden ja Ylämaan kuntosalien kaikki asiakaspaikat ovat käytössä 3.6.2021 alkaen. Lauritsalan uimahalli on suljettu 1.8. saakka sisätilojen korjaustöistä johtuen. Kaikkien sarja- ja kausikorttien voimassaoloaikaa on pidennetty automaattisesti 31.12.2021 saakka. 

Ulkoliikunta Lappeenrannan kaupungin liikuntatiloissa

Ulkona tapahtuva harrastustoiminta on mahdollista kaikille lasten, nuorten ja aikuisten ryhmille. Toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien käsihygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä ja kohtaamisia tulee välttää.

Seurat ovat 15.5. alkaen saaneet järjestää ottelu- ja kilpailutapahtumia junioreiden eli 2001 ja myöhemmin syntyneiden keskuudessa, 1.6. alkaen ottelutoiminta avataan myös aikuisille. Ottelu- ja kilpailutapahtumissa tulee noudattaa lajiliittojen sekä OKM:n ja THL:n ohjeistuksia. Toiminta on järjestettävä terveysturvallisesti mm. maskin käyttöä muussa kuin varsinaisessa pelitapahtumassa suosittaen. Ottelu- ja kilpailutapahtumien yleisörajoitusta ei ole. Vastuu terveysturvallisuudesta on tapahtuman järjestäjällä, jonka tulee seurata ja huomioida kunnan ja aluehallintoviraston päätöksiä tilaisuuksien henkilömääriin liittyen. 

Kaupungin liikuntatilat

- Lappeenrannan uimahalli ja kuntosali on avoinna, Lauritsalan uimahalli pidetään suljettuna 1.8. asti sisätilojen kunnostustöistä johtuen. Joutsenohallin, Sammonlahden ja Ylämaan kuntosalit ovat auki.
Myllysaaren sauna on auki 20 hlö:lle kerrallaan, saunomisaika on 1,5 h.
- Ulkoliikuntapaikat, kuntoradat ja ulkokuntosalit ovat auki.
- Ulkokentät ovat auki.
- Käyttäjien tulee huomioida 2 metrin turvavälit, sekä maskin käyttö.

Liikuntaryhmät

Ohjatun liikunnan kesäkausi alkoi 31.5. Kevätkauden kausimaksujen palautuksista ilmoitetaan kaupungin ohjatun liikunnan nettisivuilla.

Etelä-Karjalan tilannekuva päivitetään seuraavan kerran 8.6. 

Lappeenrannan liikuntatoimi