Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin neljännen kauden nuoret PR-lähettiläät valittu
Ajankohtaista
30.8.2018 15:00

Lappeenrannan kaupungin neljännen kauden nuoret PR-lähettiläät valittu

Lappeenrannan kaupunki haki positiivisesti Lappeenrantaa edustavia nuoria kotikaupunkinsa PR-lähettiläiksi neljännelle kaudelle. Lähettiläiksi etsittiin päihteettömiä, 17–22-vuotiaita lappeenrantalaisnuoria, jotka oman osaamisalansa kautta markkinoisivat kotikaupunkiaan ja toimisivat esikuvina muille paikkakunnan nuorille.

Neljännen kauden nuoriksi PR-lähettiläiksi valittiin Milla Kainlauri, Kristian Backman ja Vanessa Techera. Kainlauri ja Backman toimivat lähettiläinä kaksi vuotta 30.7.2020 asti ja Techera vuoden ajan 30.7.2019 saakka.

Lähettiläät valinneeseen työryhmään kuuluvan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanin mukaan tarkoituksena on, että PR-lähettiläät välittävät tietoa Lappeenrannasta osana oman osaamisalansa toimintaa.

– He myös näkyvät Lappeenrannan markkinoinnissa sekä tuottavat sisältöä kaupungin sosiaalisen median kanaville. Lähettiläät edustavat kotikaupunkiaan pääasiassa paikallisissa ja valtakunnallisissa tapahtumissa, mutta tilaisuuksia kansainvälisiinkin edustustehtäviin on aika ajoin tarjolla.

– Milla, Kristian ja Vanessa valittiin lähettiläiksi positiivisten ja aktiivisten persooniensa ansiosta. Uudet PR-lähettiläämme ovat esimerkkejä siitä, miten nuoretkin voivat hyödyntää tämän päivän mahdollisuuksia ja lähteä yritys- tai avustustoimintaan, Rahman kuvailee.

Neljännen kauden PR-lähettiläät:

PR-lähettiläät 2018_Minna Kivistö_402x400.jpgMilla Kainlauri
synt. 7.3.2000

Olympialuokan soutua ja harmonikan soittoa harrastava Milla Kainlauri opiskelee toisella vuosiluokalla Etelä-Karjalan IB-lukiossa. Kuudetta vuotta harmonikkaa soittava Kainlauri voitti yhdessä Musiikkiopiston nuorten harmonikkojen orkesterin kanssa harmonikkaorkesterien ja -yhtyeiden Suomen mestaruuden toukokuussa 2018.

Musiikin lisäksi Kainlauri edustaa Suomea soudussa. Hän taitaa sekä yksikön että sisarensa kanssa kaksikon soudun. Hän on edustanut maajoukkueessa PM-kisoissa Tampereella 2017. Musiikillisten ja urheilullisten harrastustensa lisäksi hän on mukana käsityökerhossa, jonka tuotot menevät lähetystyöhön.

Positiiviselle Millalle tärkeitä asioita ovat kansainvälisyys ja kommunikointi. Hän toimi yhtenä kaupungin unelmaduunilaisena kesällä 2017, jolloin hän kiersi katusoittajana keskustassa, vanhusten taloissa sekä Eksoten yksiköissä.

Kristian Backman
synt. 12.1.1997

Saimaan ammattikorkeakoulun kolmatta vuotta liiketaloutta opiskeleva Kristian Backman on pienestä asti ollut kiinnostunut taikuudesta. Backman on sijoittunut toiseksi lähitaikuuden SM-kisoissa. Hänellä on noin 60 esiintymiskeikkaa vuodessa ja 30 000 seuraajaa YouTubessa.

Taikuriyrittäjä aikoo opinnoissaan jatkaa maisteriksi yliopiston puolella kotikaupungissaan. Kristian harrasti korkeushyppyä SM-tasolle saakka, kunnes joutui jättämään lajin loukkaantumisten vuoksi. Nykyisin hän juoksee 400 sekä 800 metrin matkoja.

Vanessa Techera
synt. 27.9.1999

Vanessa Techera on Kimpisen lukion ylioppilas sekä englannin ja ruotsin kielissä palkittu kielten opiskelija. Hän puhuu myös venäjää ja espanjaa ja uskoo kielitaidon merkitykseen. Techera oli aktiivinen toimija lukion kansainvälisissä projekteissa.

Techera opiskelee nykyään viestintää avoimessa yliopistossa. Hänen tarkoituksenaan on jatkaa viestinnän opiskelua Tampereella tai Jyväskylässä, joiden hakuprosesseissa hän jäi varasijalle kevään haussa.

Vanessa työskenteli kaupungin unelmaduunissa kesällä 2018 kaupunkikierrosten suunnittelijana. Hän valokuvasi kohteita, joista kirjoitti esittelytekstit sekä suomeksi että englanniksi. Vanessan 10 kohdeparin kaupunkikierrokset on julkaistu VisitLappeenranta-sivustolla.

Techera on hakenut kaupungin nuorisotoimen kautta alle puolen vuoden vapaaehtoistyöjaksoon Espanjaan, joka alkaa syyskuussa.


Kuvateksti: Lappeenrannan kaupungin uudet PR-lähettiläät Milla Kainlauri (vas.), Kristian Backman ja Vanessa Techera. Kuvaaja Minna Kivistö


Lisätietoja:

Markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman, puh. 040 849 9161
mirka.rahman@lappeenranta.fi

II kaupunginsihteeri, viestintäjohtaja Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi