Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin liikkumisohjelma valmisteilla - osallistu valmisteluun vastaamalla kyselyyn viimeistään 28.10.2018
Ajankohtaista
11.10.2018 11:00

Lappeenrannan kaupungin liikkumisohjelma valmisteilla - osallistu valmisteluun vastaamalla kyselyyn viimeistään 28.10.2018

Lappeenrannan kaupunki valmistelee ensimmäistä liikkumisohjelmaansa. Tavoitteena on lisätä lappeenrantalaisten liikkumista, aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä. Kaupunki haluaa asukkaat ja muut yhteistyötahot vahvasti mukaan ohjelman valmisteluun.

Kaupungin liikuntajohtaja Pasi Koistinen kertoo, että hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävässä liikkumisohjelmassa tullaan linjaamaan painopistealueita ja toimenpiteitä, joilla lappeenrantalaisten liikkumista, liikuntaa ja urheilua kehitetään lähivuosina.

Liikkumisohjelma_kuva Oskari Nikkinen_383x256.jpg– Ohjelmassa huomioidaan myös ne toimenpiteet, joita tarvitaan, jotta Lappeenrannan liikkumisolosuhteet ja -mahdollisuudet houkuttelevat tänne liikkujia myös muualta. Selvitämme eri toimijoiden työnjakoa, mikä toivottavasti parantaa ja luo uusia yhteistyömuotoja. Ohjelmassa otetaan kantaa myös liikuntaseurojen ja järjestöjen toimintamahdollisuuksien turvaamiseen nyt ja tulevaisuudessa.

– Lisäksi liikkumisohjelma 2025 tulee sisältämään tietoa liikuntapaikkarakentamisen tulevista painopisteistä. Mielestäni parhaimmillaan koko työn lopputuotoksena muodostuu lupaus, johon kaikki toimijat voivat ja haluavat sitoutua.

Liikkumisohjelmaa valmistellaan kaupungin strategian hengessä tiiviisti yhteistyössä asukkaiden ja yhteistyötahojen kanssa. Kaupunki selvittää ja kerää arvioita, mielipiteitä ja ajatuksia valmistelun tueksi kyselyn, työpajojen ja liikuntaseuroille järjestettävän erillisen tilaisuuden avulla.

– Haluamme kuulla lappeenrantalaisia, seuroja, järjestöjä ja yrityksiä, sillä ohjelma tehdään koko Lappeenrantaa varten. Ohjelman tavoitteisiin päästään vain kaupungin kaikkien eri toimijoiden nykyistä paremmalla yhteistyöllä liikkumisen, liikunnan ja urheilun edistämisessä, Koistinen painottaa.

Liikuntatoimi toivoo näkemyksiä ensin kaikille avoimen kyselyn kautta. Kysely on avoinna 28.10. saakka. Siihen voi osallistua sähköisesti verkossa tai kirjoittamalla näkemyksensä paperisille vastauslomakkeille, joita on saatavilla kaupungin uimahalleista sekä asiakaspalvelukeskus Winkistä.

– Kyselyyn saatuja vastauksia käytetään valmistelun pohjana. Kyselyn avulla haluamme kerätä asukkailta ja muilta tahoilta arvioita liikkumisen, liikunnan ja urheilun nykytilasta Lappeenrannassa sekä näkemyksiä tulevaisuuden kehittämistarpeista ja -painotuksista, Koistinen sanoo.

Valmistelun tueksi järjestettävät neljä työpajaa ja seuroille suunnattu tilaisuus järjestetään marraskuussa. Työpajoista ja seuroille järjestettävästä tilaisuudesta informoidaan tarkemmin marraskuun alussa.

Liikkumisohjelman valmistelua ohjaa kulttuuri- ja liikuntalautakunnan nimeämä ohjausryhmä. Valmistelussa hyödynnetään asiantuntija-apuna kuntien liikuntasuunnitelmiin erikoistunutta Smartsport-yritystä.

Lappeenrannan kaupungin liikuntaohjelmaa valmistellaan syksyn 2018 aikana. Se tuodaan päätöksentekoon vuoden 2019 alussa.

Kuva: Oskari Nikkinen.

Lisätietoja:

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen
puh. 040 682 0227, pasi.koistinen(a)lappeenranta.fi

Kaikille avoin kysely – vastaukset viimeistään 28.10.: https://link.webropolsurveys.com/S/6FCD196A0AF4F3FE