Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin Avointen ovien tapahtuma kasvatti edelleen suosiotaan, Greenreality-karnevaalille luvassa jatkoa
Ajankohtaista
4.9.2018 8:00

Lappeenrannan kaupungin Avointen ovien tapahtuma kasvatti edelleen suosiotaan, Greenreality-karnevaalille luvassa jatkoa

Torstaina 30. elokuuta (2018), nyt kahdeksannen kerran järjestetty Lappeenrannan kaupungin Avointen ovien tapahtuma kasvatti edelleen suosiotaan. Avoimien ovien ja siihen liittyvien oheistapahtumien yhteenlaskettu osanottajamäärä oli noin 3500 kävijää. Vuosittainen loppukesän tapahtuma on järjestetty vuodesta 2011 alkaen. Aiempina vuosina keskimääräinen kävijämäärä on vaihdellut 1500−2000 osanottajaan.
Avoimien ovien kävijöitä kaupungintalolla_kuva Minna Kivistö_231x347.jpg
Tänä vuonna tapahtuma sai uutta väriä ja yleisöä Kansalaistorin Greenreality-karnevaalista sekä korkeakouluopiskelijoiden Tervetuliais- eli Jet Lag Off -tapahtumasta.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Greenreality-karnevaalissa vieraili muun yleisön lisäksi noin 400 kaupungin peruskoulujen oppilasta opettajineen. Kansalaistorilla järjestetyn karnevaalin kokonaisyleisömääräksi arvioitiin noin 3000 kävijää, joista valtaosa tutustui myös kaupungintalon esittelypisteisiin.

Seuraavan kerran Avointen ovien tapahtuma järjestetään vuoden kuluttua, torstaina 29.8.2019.

Greenreality-karnevaalille tilausta jatkossakin

Markkinointi-, matkailu-, ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman arvioi, että runsaan ja hyvän palautteen perusteella Greenreality-karnevaalille on tilausta jatkossakin.

− Ihmiset kokivat, että heitä tultiin jo torilla vastaan ja samalla tempaistiin mukaan tunnelmaan. Kansalaistorin ohjelma koettiin luontevaksi osaksi Avoimia ovia. Samoin uusien opiskelijoiden tervetuliaistapahtuma on löytänyt nyt oikean paikkansa ja aikansa. Noin 300 opiskelijaa oli mukana.

Taidekoulu Estradin esitys Greenreality-karnevaalissa kuva Jukka Kosonen_440x248.jpgLappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen on tyytyväinen, että ympäristöasiat kiinnostavat ihmisiä, ja moni Greenreality-karnevaaliin osallistunut oli myös valmis tekemään omia ehdotuksiaan ympäristöteoiksi.

− Koululaiset kuuntelivat tarkasti ja olivat innoissaan ohjelmasta ja tekemisestä. Meidän tulee nyt nöyrästi jatkaa asukasviestintää sekä yhteistyötä asukkaiden kanssa ympäristötietouden kasvattamiseksi, jotta voimme yltää valtuuston asettamiin päästövähennystavoitteisiin, Heinonen painottaa.

Kaupunginorkesterin Meditaatiota-konsertin suosio odotettuakin suurempi

Mirka Rahman iloitsee kaupungintalon ja kaupunginteatterin tutustumiskierrosten vuodesta toiseen jatkuneesta suosiosta. Tällä kertaa kaupungintalon kierroksille osallistui noin 100 ja teatterin kierroksille 55 henkilöä.

Räp-esitys Green Karnevaalissa kuva Jukka Kosonen_430x300.jpgHuomattavasti odotettuakin suuremman suosion sai Lappeenrannan kaupunginorkesterin avoin Meditaatiota-konsertti: Lappeenranta-sali suorastaan pullisteli konserttiväkeä. Moni oli ottanut oman joogamaton mukaansa meditaatiota varten.

Mielenkiintoa osoitettiin myös Saimaa Geoparkia kohtaan: geologiaa käsitelevälle luennolle osallistui parisenkymmentä asiaan vihkiytynyttä kuulijaa.

Lisäksi esimerkiksi muutamassa koulussa ja kahdessa päiväkodissa ovet avattiin yleisölle. Vetovoimaisin oli Kaukaan koulu, jossa kävi 37 vierailijaa ja toiseksi vetovoimaisin Pontuksen koulu, jossa kävi 30 vierailijaa.

Kaukaan koulun rehtori Marika Haapalainen kertoo, että varsinkin esitelmä koulun historiasta ja arkkitehtuurista veti kuuntelijoita.

− Vierailijat ihastelivat koulun kunnostettua ulkomuotoa ja ulkoseinien seinäreliefejä. Kierroksien aikana kuului ihastuneita huudahduksia tyyliin ”uskomattoman upeasti rakennettu kokonaisuus tämä Kaukaan koulu”, Haapalainen kertoo.

KUVATEKSTIT:
(Kuva Greenreality-karnevaalista)
Kuva Taidekoulu Estradin sirkuslaisten esityksestä Greenreality-karnevaalissa, kuva Saimaan Kameraseura Jukka Kosonen

(Kuva kaupungintalon kerrokselta)
Kaupungintalon kierrokset kiinnostavat vuodesta toiseen Lappeenrannan kaupungin Avoimien ovien tapahtumassa. Kuva Minna Kivistö

(Kuva ympäristö-räpistä)
Ympäristötaikaa-räppiä: tekijät ja esittäjät Joel Puranen (lavalla vasemmalla) ja Thomas Mälkiä sekä Tanssiryhmä Tanssistudio TwoStepin ryhmä 2StepCrew Juniors. Kuva Saimaan Kameraseura Jukka Kosonen

Lisätietoja:

Markkinointi-, matkailu-, ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman,
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(at)lappeenranta.fi

Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 581 1998, markku.heinonen(at) lappeenranta.fi

Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi,
puh. 0400 815 284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi