Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungilla pitkään vaikuttaneet Hannu Tolonen ja Risto Kakkola saivat neuvoksen arvonimet
Ajankohtaista
10.5.2022 10.51

Lappeenrannan kaupungilla pitkään vaikuttaneet Hannu Tolonen ja Risto Kakkola saivat neuvoksen arvonimet

Lappeenrannan kaupungilla pitkän uran kaupunginpuutarhurina tehnyt Hannu Tolonen ja pitkään kuntavaikuttajana toiminut Risto Kakkola saivat joulukuussa 2021 neuvoksen arvonimet osoituksena ansiokkaista työuristaan. Tasavallan presidentti myönsi Toloselle puutarhaneuvoksen ja Kakkolalle kunnallisneuvoksen arvonimet.Puutarhaneuvos Hannu Tolonen, kunnallisneuvos Risto Kakkola, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Koskenranta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joonas Grönlund neuvoskirjojen ja kukkien kera juhlatilaisuudessa Raatihuoneella.

Koronatilanteen vuoksi arvonimiin liittyvät juhlallisuudet siirtyivät kuitenkin alkuvuodesta loppukevääseen. Tolonen ja Kakkola saivat neuvoskirjansa viimein maanantaina 9.5. Raatihuoneella järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan kaupunki haki arvonimiä Lappeenrannan kehittämisen eteen pitkäjänteisesti ahkeroineille Toloselle ja Kakkolalle.

– Hannu ja Risto ovat toden totta arvonimensä ansainneet. Hienoa, että arvonimet ovat nyt papereidenkin puolesta siirtyneet heille.

Jarva kuvailee kaupunginpuutarhurina toiminutta Tolosta asukkaiden suuresti arvostamaksi kuuntelijaksi, joka loihti Lappeenrantaan elämyksiä, joista asukkaat ja vierailijat voivat nauttia nyt ja tulevaisuudessakin.

– Hannun ympäristöteot syntyivät yhteistyössä asukkaiden ja toimijoiden kanssa. Hänen ansiotaan ovat niin esteettömät luontoraitit, puistot, leikkikentät ja se, että eri taiteen muodoilla on sijansa kaupungissamme. Hän teki ahkerasti töitä kaupunkivihreän eteen muun muassa lisäämällä niittyjä ja pitämällä huolta kaupunkipuista.

Jarva kertoo, että Risto Kakkola teki pitkän uran kuntavaikuttajana erilaisissa tehtävissä niin paikallisesti, maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin.

– Risto on luonteeltaan sovitteleva, rauhallinen ja yhteistyökykyinen henkilö, ja näidenkin luonteenpiirteiden myötä häntä arvostetaan laajalti eri puolueiden keskuudessa. Hänellä on taitoa nähdä kokonaisetu, ja Risto vaali urallaan niin Lappeenrannan, ja erityisesti Joutsenon, mutta myös koko Etelä-Karjalan etuja.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva,
puh. 040 844 2000, kimmo.jarva(at)lappeenranta.fi