Etusivu Lappeenrannan joukkoliikenteessä suositellaan yhä käyttämään maskia – koulujen maskisuositus poistui
Ajankohtaista

Lappeenrannan joukkoliikenteessä suositellaan yhä käyttämään maskia – koulujen maskisuositus poistui

(7.10.2021)

Lappeenrannan kaupunki on päivittänyt kasvomaskien käyttöön liittyviä palvelukohtaisia käytäntöjään. Käytäntöjä on tarkasteltu THL:n linjaaman päivitetyn maskisuosituksen pohjalta.

Maskia suositellaan yhä käyttämään joukkoliikenteessä koulukuljetukset mukaan lukien. Koulukuljetusten piirissä oleville henkilöille kaupunki jakaa edelleen maskit koulujen ja päiväkotien kautta.

Kaupunki kannustaa käyttämään maskia jatkossakin myös erityisesti sisätiloissa sellaisissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Maskia suositellaan näin käytettäväksi kaupungin tiloissa järjestettävissä suurissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, kaupungin julkisissa tiloissa, kirjastoissa, museoissa, kaupunginteatterin ja -orkesterin tilaisuuksissa, nuorisotiloissa, Ohjaamossa ja harrastekerhoissa sekä liikuntatiloissa asioidessa.

Perusopetuksen ja lukioiden oppilaita koskeva maskisuositus on sen sijaan poistunut 7.10. alkaen. Oppilaat ja opiskelijat voivat kuitenkin halutessaan käyttää joko omaa tai kaupungin tarjoamaa kasvomaskia.

Myös peruskoulujen ja lukioiden sekä iltapäivätoiminnan henkilöstön maskisuositus päättyi niiden henkilöiden osalta, joilla on täysi rokotussuoja. Varhaiskasvatusta koskevia linjauksia tarkennetaan vielä, ja linjauksista tiedotetaan erikseen huoltajille lähiaikoina.

Lappeenrannan kaupungin turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen sanoo, että kaupungin linjaukset ovat linjassa THL:n maskisuosituksen kanssa.

- Maskia tulee käyttää suosituksen mukaisesti oman harkinnan mukaan, mutta suosittelemme niiden käyttöä edelleen meidän palveluistamme joukkoliikenteessä sekä sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon porukkaa samaan aikaan paikalla.

Meuronen kehottaa ihmisiä edelleen huolehtimaan myös turvaväleistä ja käsi- ja yskimishygieniasta.

- Tärkeintä nykytilanteessa on kuitenkin se, että ihmiset ottavat täyden rokotussarjan. Rokotuksilla pääsemme eroon koronasta. Ottamalla rokotteen suojaat itseäsi, mutta samalla myös läheisiäsi ja muita ihmisiä.

Lisätietoja:

Turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen
puh. 040 358 1443, ari-pekka.meuronen(at)lappeenranta.fi