Etusivu PalvelutLappeenrannan avoimet vanhempainillat jatkuvat syksyllä kahden luennon verran
Ajankohtaista
28.9.2018 8:30

Lappeenrannan avoimet vanhempainillat jatkuvat syksyllä kahden luennon verran

Lappeenrannassa järjestetään syksyn 2018 aikana kaksi avointa vanhempainiltaa, jotka on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille. Vanhempainiltoihin on vapaa pääsy.

Turkka Heikki_Aseman Lapset ry.jpgSyksyn ensimmäinen vanhempainilta järjestetään Lappeenranta-salissa tiistaina 9.10. klo 18–20. Tilaisuuden aiheena on Kiusaaminen kouluissa, vapaa-ajalla ja somessa.

Luennoitsijana kuullaan Aseman Lapset ry:n projektipäällikkö Heikki Turkkaa, joka on selvitellyt poliisin pyynnöstä parin vuoden ajan vaikeita ja pitkittyneitä kiusaamistapauksia kouluissa. Turkka pohtii muun muassa, miksi aikuiset eivät pysty ehkäisemään kiusaamistapauksia ja pitäisikö kiusaamisen sijasta puhua rikoksista, jotta aikuiset ottaisivat asian vakavasti.

– Maamme sairaalakouluissa on paljon lapsia ja nuoria, joiden psyyke on hajonnut jatkuvan kiusaamisen alla. Koulujen henkilöstön ja huoltajien on hyvä tietää näistä asioista enemmän, jotta he voisivat antaa nuorille turvallisen oppimis- ja elinympäristön.

Syksyn toinen vanhempainilta järjestetään marraskuun 26. päivä klo 17.30–19 Lappeenranta-salissa. Marraskuun tilaisuudessa puhuu suomalainen Eroseminaarin kehittäjä, kirjailija ja kouluttaja Marianna Stolbow. Illan aiheena on Yhden kriisi, kahden kauppa, kolmannen kasvuympäristö – teemana parisuhteen tuki, eroauttaminen ja lapsen auttaminen keskiössä.

Avointen vanhempainiltojen järjestäjinä ovat Lappeenrannan lasten ja nuorten lautakunta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri, Etelä-Karjalan Perhetyönkehittämisyhdistys ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto sekä MLL:n Lappeenrannan yhdistys.

Lokakuun vanhempainillan yhteydessä järjestetään lastenhoitoa

Lokakuun avoimen vanhempainillan yhteydessä järjestetään kokeiluluonteisesti uutena palveluna lastenhoitoa, josta vastaa MLL:n paikallisyhdistys. Kaupungintalolle järjestettyyn tilaan mahtuu mukaan 15 lasta. Hoitopaikka tulee varata ennakkoon sähköisesti täältä 9.10. klo 12 mennessä.

Lastenhoitopalvelua jatketaan mahdollisesti myös tulevien vanhempainiltojen yhteydessä, mutta päätös asiasta tehdään lokakuun tilaisuuden jälkeen.


Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimi, koordinaattori Anu Koistinen
puh. 040 182 2083, anu.koistinen@lappeenranta.fi

Lastenhoitopaikan varaus lokakuun tilaisuuteen 9.10. klo 12 mennessä: https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/0ovnebwygw