Etusivu PalvelutLappeenrannan Nuorkauppakamari ry tiedottaa: Lasten vaalit Lappeenrannassa Eurovaalien yhteydessä – eläinehdokkaat tavoittelevat matkaa Eurooppaan
Ajankohtaista
16.5.2019 9:19

Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry tiedottaa: Lasten vaalit Lappeenrannassa Eurovaalien yhteydessä – eläinehdokkaat tavoittelevat matkaa Eurooppaan

Lasten vaalit ehdokkaat.png

Lapset pääsevät äänestämään omissa lasten vaaleissaan europarlamenttivaalien yhteydessä ympäri Suomen, myös Lappeenrannassa. Suomen Nuorkauppakamarit ry, Porin kaupunki ja Kuntaliitto ovat koonneet yhdessä valtakunnallisen ehdokasasettelun, jossa fiktiiviset eläinhahmot kilpailevat lasten äänistä päästäkseen matkalle Eurooppaan.

Lasten vaalien äänestyspisteitä löytyy eurovaalien aikana noin 40:stä kaupungista ja kunnasta. Äänestää voi missä tahansa lasten vaalien äänestyspisteessä.
Lapsi voi äänestää vanhemman tai muun aikuisen opastuksella. Kaikkien paikkakuntien lasten vaalien tulokset lasketaan yhteen ja voittaja julkistetaan varsinaista vaalipäivää seuraavalla viikolla. Voittavan hahmon terveiset viedään Euroopan parlamenttiin valittaville Suomen edustajille.

”Haluamme olla paikallisesti mukana luomassa positiivista suhtautumista äänestämiseen sekä mahdollistaa lapsille mukavan kokemuksen äänestämisen parissa. Toivomme, että vaaleista ja äänestämisestä tulisi koko perheen yhteinen tapahtuma, joka luo positiivisen tunnejäljen tulevaisuuden äänioikeutetuille”, kertoo Lappeenrannan Nuorkauppakamarin projektipäällikkö Kirsi Aapro.

”Samalla on ajatuksena, että lasten into päästä vaikuttamaan lapsille mieluisaan asiaan vetäisi mukaan myös heidän vanhempansa äänestämään EU-vaaleissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun virallisten vaalien yhteydessä järjestetään lähes koko maan kattava äänestysmahdollisuus myös lapsille”, Aapro jatkaa.

Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry järjestää äänestyksen lapsille yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa seuraavasti:
Myllymäen koulu, Hiessillankatu 10, 53550 Lappeenranta
26.5. klo 9–20.00

Lappeen koulu, Järviniitunkatu 2, 53850 Lappeenranta
26.5. klo 9–20.00

Ensimmäiset lasten vaalit järjestettiin Porissa kuntavaaleissa 2017. Idea vaaleihin lähti liikkeelle Facebook-päivityksestä, jossa turhautunut äiti tuskaili, kun lapsi ei ollut saanut pudottaa äidin äänestyslipuketta vaaliuurnaan. Nyt lasten vaalit on järjestetty Porissa kolmesti.

Ilmiön levittämiseen on hyvät edellytykset, sillä Kuntaliitolla on vahvat jäsenverkostot ja Suomen Nuorkauppakamareilla on kymmenien vuosien kokemus valtakunnallisten konseptien levittämisestä. TET-työelämään tutustuminen on tästä hyvä esimerkki. Ehdokasasettelu on nähtävissä www.lastenvaalit.fi. -sivustolla.

Lisätietoja antavat:
Kirsi Aapro, projektipäällikkö, Lappeenrannan Nuorkauppakari ry, puh. 040 521 5975 / etunimi.sukunimi (at)jci.fi

Lappeenrannan keskusvaalilautakunnan sihteeri Raija Tokkola / etunimi.sukunimi (at)lappeenranta.fi
puh. 040 669 2725

Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry
Nuorkauppakamari on nuorten aikuisten kansainvälinen kouluttautumisjärjestö. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Suomessa toimii yli 70 paikallista nuorkauppakamaria ja varsinaisia jäseniä on noin 2500. Maailmanlaajuisesti Nuorkauppakamarissa on yli 170 000 jäsentä. Nuorkauppakamarin kansainvälisiä jäseniä ovat olleet esimerkiksi Bill Clinton, Kofi Annan, Jacques Chirac ja Al Gore. Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry on perustettu vuonna 1960.


Liitteet