Etusivu PalvelutLappeenrannan Myllysaaren perhepuistoon etsitään uudenlaista, liikunnallista yritystoimintaa kiipeilypuiston tilalle
Ajankohtaista
29.4.2019 9:00

Lappeenrannan Myllysaaren perhepuistoon etsitään uudenlaista, liikunnallista yritystoimintaa kiipeilypuiston tilalle

Lappeenrannan suositun Myllysaaren perhepuiston kehittämiseen toivotaan uusia ennakkoluulottomia ideoita. Alueella toiminut Flowpark Oy:n operoima kiipeilypuisto on lopettanut viime vuoden (2018) lopussa kokonaan toimintansa Myllysaaressa ja sen tilalle etsitään nyt uudenlaista yritystoimintaa.

Myllysaari ilmakuva_Lappeenrannan kaupunki_396x264.jpgLappeenrannan liikuntajohtaja Pasi Koistinen toivoo saavansa liikunnallisia, luontoa kunnioittavia ja myös seikkailullisia ideoita, jotka täydentävät uimaranta- ja virkistysalueen palveluja.

− Esimerkiksi Myllysaaren beach-volley-kentät ovat aktiivisessa käytössä. Alueella on myös muun muassa melonta- ja soutupalveluja, parkour-rata, kioski ja yleisösauna. Varsinkin kesäisin alue on todella suosittu. Uskon, että uudenlaiselle yritystoiminnalle olisi tilaa ja mahdollisuuksia, Koistinen arvioi.

Flowpark Oy:n kiipeilypuisto aloitti toimintansa Lappeenrannassa vuonna 2011 ensin Hiekkalinnan yhteydessä ja siirtyi sieltä vuonna 2012 Myllysaareen. Lappeenrannan kaupungin strategiajohtaja Markus Lankisen mukaan toiminta perustui Flowpark Oy:n ja Wirma Lappeenranta Oy:n sijoittautumissopimukseen.

Lankinen kertoo, että sopimus päättyi viime vuoden lopussa. Flowpark Oy:llä oli mahdollisuus jatkaa kiipeilypuistoa Myllysaaressa, mutta yhtiö ilmoitti keskittävänsä kaiken toimintansa Länsi- ja Keski-Suomeen, jossa sen muut toimipaikat sijaitsevat.

− Vaikka kiipeilypuistopalvelut loppuivatkin Myllysaaresta, kiipeilyä voi harrastaa Lappeenrannassa Atreenalin seikkailupuisto Saimaassa, Rauhan matkailualueella. Olisi todella hienoa, jos Myllysaareen löytyisi uudenlaista aktiviteettia, joka täydentäisi Lappeenrannan muita palveluja, Lankinen sanoo.

Kaupunki on myynyt Myllysaaren kiipeilypuiston telineet Huutokaupat.comissa. 300 euron kauppaan sisältyy, että ostaja huolehtii laitteiston turvallisesta purkamisesta. Purkutyö edellyttää nostolaitteiden käyttöä ja purkajilta edellytetään, ettei Myllysaaren puustoa vahingoiteta.

Myllysaaren uimaranta- ja virkistysalue on kaupungin pääuimaranta, joka sijaitsee aivan keskikaupungin tuntumassa Kaupunginlahden ja Linnoitusniemen itäpuolella. Alue uudistettiin perhepuistoksi vuosina 2009–2012. Perhepuisto on lapsiystävällinen, kaupunkilaisten vapaassa käytössä oleva liikunnallinen puisto.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen,
puh. 040 682 0227,
etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Strategiajohtaja Markus Lankinen, tavattavissa ma 29.4. noin klo 11 alkaen
puh. 040 701 7328
etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi