Etusivu PalvelutLappeenrannan Joulutori avautuu Marianaukiolla perjantaina 7.12. klo 11
Ajankohtaista
4.12.2018 13:30

Lappeenrannan Joulutori avautuu Marianaukiolla perjantaina 7.12. klo 11

joulutori 2018_Minna Leinonen_356x267.jpgLapppeenrannan Joulutori avautuu Marianaukiolla perjantaina 7.12. klo 11. Joulun tunnelmaa luova Joulutori on avoinna 22.12. saakka arkisin klo 11–18 ja viikonloppuisin klo 11–17.

Joulutorin avajaistilaisuudessa esiintyy Karjalan Laulu-Veikot. Seurakunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo kirkkoherra Mika Lehtola ja Joulutorin avaa Lappeenrannan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Ari Torniainen.

Avajaisissa paljastetaan myös Lappeen seurakunnan ja Laptuotteen kanssa yhdessä toteutettu seimiasetelma, joka jää yleisön ihailtavaksi Lappeen Marian kirkon suojaisan holvin alle koko Joulutorin ajaksi. Joulutorin avajaispäivän ohjelman huipentaa Taidekoulu Estradin tulishow ja musiikkiesitys klo 17.

Lappeenrannan kaupunki ja Joulutorin toimijat toivottavat kaikki tervetulleiksi Joulutorille ja sen avajaisiin.

Bar Lehmus tarjoaa Joulutorilla Hienostoglögiä

Viikonlopun ja alkuviikon aikana Marianaukiolle on rakennettu perinteiset Joulutorin punaiset joulumökit. Marianaukion päätyyn on noussut tänä vuonna myös yksi erikoisen näköinen rakennelma.

– Se on glögiravintola Bar Lehmus, joka on rakennettu merikonttiin. Yksi kontin seinä on lasiovea. Bar Lehmus avautuu terassille, jossa on pöytiä ja tuoleja hyviä kelejä varten. Myös sisällä on asiakaspaikkoja, toteaa uuden glögiravintolan toimija, Lehmus Roasteryn markkinointijohtaja Arttu Muukkonen.

Lehmus Roastery tuo tänä vuonna Joulutorille tarjolle muutaman vuoden tauon jälkeen Hienostoglögeihin terästettyä glögiä ja muitakin kuumia ja kylmiä glögijuomia sekä pientä syötävää ja kahvia.

– Ajatuksena on osaltamme tuoda Joulutorille keskieurooppalaista fiilistä ja tunnelmaa. Lisäksi tämä on oiva mahdollisuus testata väliaikainen konttiravintola myös Lappeenrannassa. Sellaisia on jonkin verran nähty muualla maailmalla, Muukkonen sanoo.

Bar Lehmus on avoinna 7.12.–22.12. arkisin ja lauantaisin klo 11–19 ja sunnuntaisin klo 11–17. Poikkeuksena 22.12. lauantai, jolloin Joulutorin ja Bar Lehmuksen luukut sulkeutuvat jo klo 17.

Joulutorilla tempaistaan taas hyväntekeväisyyden merkeissä

SaiPa ja Lappeenrannan Energia tempaisevat jälleen hyväntekeväisyyspuuron merkeissä sunnuntaina 16.12. klo 13. SaiPan avainpelaajat tarttuvat jo neljättä kertaa puurokauhan varteen ja jakavat 150 ensimmäiselle puuroannoksen.

Lappeenrannan Energia lahjoittaa jokaisesta syödystä puuroannoksesta kaksi euroa lasten joululahjojen hankintaan. Joulupuurot keittää tänä vuonna Kattava Catering. Hyväntekeväisyystempauksen tuotto toimitetaan lapsiperheille Lappeenrannan seurakuntayhtymän diakoniatyön välityksellä.

Kuva: Lappeenrannan Joulutori. Kuvaaja: Minna Leinonen.

Lisätietoja:

Minna Leinonen, Ideointi- ja tapahtumatoimisto Mimmone Oy
040 757 4901, minna.leinonen(at)mimmone.fi

Virve Turkia,
040 355 8614, virve.turkia(at)otsina.fi

Lappeenrannan kaupunki, tapahtumapalvelut – Lappeenranta EventCity
tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio
0400 155 597 jorma.kallio(at)lappeenranta.fi

Lisätietoja Joulutorista: www.lappeenrannanjoulutori.fi.