Etusivu PalvelutLappeenrannan Balettigaalan 2018 ohjelmisto täydentyi Viron, Korean ja Portugalin tähtitanssijoilla sekä Suomen ja Italian huippulupauksilla
Ajankohtaista
11.4.2018 8:30

Lappeenrannan Balettigaalan 2018 ohjelmisto täydentyi Viron, Korean ja Portugalin tähtitanssijoilla sekä Suomen ja Italian huippulupauksilla

Elokuun 24. ja 25. päivinä järjestettävän Lappeenrannan Balettigaalan ohjelmisto on nyt valmis. Klassisista ja hiukan moderneimmista aineksista muodostuva kokonaisuus täydentyi Viron, Korean ja Portugalin tähtitanssijoilla sekä Suomen ja Italian huippulupauksilla.

Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä ihastuttavan Balettigaalan päävieraana nähdään hollantilainen Introdans. Balettigaalan taiteellisen johtajan Juhani Teräsvuoren mukaan legendaarisen Hans van Manenin hykerryttävä duetto Black Cake -koreografiasta on täynnä hilpeän dramaattista juhlatunnelmaa.

Chapeau©IntrodansHansGerritsen (1)_404x268.jpg– Koreografimestari Jiří Kylián ”nostaa hattua” ja omistaa teoksen Chapeau  Hollannin kuningattarelle ja hollantilaiselle tanssitaiteelle. Teoksessa nähdäänkin noin kaksikymmentä täydellistä kopiota kuningatar Beatrixin hattukokoelmasta. Musiikkina kuullaan muun muassa Princeä. Chapeau nähdään nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

– Nuoremman polven koreografivelhoja edustaa espanjalainen Cayetano Soto. Toisessa Introdansin kokonaisuudessa, Malasangressa, näyttämön täyttävätkin kiihkeästi sykkivät latinalaisrytmit.
Introdans Malasangre (002)_370x246.jpg
Balettigaalaan saadaan vieraita lähinaapurista, kun Viron kansallisbaletin hurmaava Alena Shkatula ja hänen partnerinsa, Brnon baletin ensitanssija Ivan Popov saapuvat esittämään klassisen baletin rakastettuja kaksintansseja.

– Shkatula ja Popov lumoavat Joutsenlammen 2. näytöksen herkässä Adagiossa ja Pähkinänsärkijän Grand Pas de Deux -numerossa. Tähän numeroon meidät johdattavat Lappeenrannan tanssiopiston oppilaat kukkaisvalssilla, Teräsvuori kertoo.

Hyang-Gee Hong(3)_371x261.jpgKlassisen baletin loistoa jatkavat Korean Universal-baletin tähdet Hyang-gee Hong ja Konstantin Novoselov. He esittävät Don Quijote -baletin vaativan 3. näytöksen Grand Pas de Deux'n ja hurmaavan kuutamo-dueton korealaiseen kansantaruun perustuvasta baletista Shim Chung.

Balettigaalaan saapuvat Portugalin kansallisbaletin tähtitanssijat Filipa de Castro ja Carlos Pinillos herättelevät modernia latinalaissykettä flamenco-numerossaan.

– Hiukan toisenlaisiin moderneihin rytmeihin meidät vie parivaljakon esittämä Maurice Causey’n teos Clap! Clap!. Filipa ja Carlos ovat tuttuja jo aiemmilta vuosilta. He ovat karismaattisia ja valovoimaisia esiintyjiä, jotka kiertävät jatkuvasti gaalanäytöksissä ympäri maailmaa.

Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään myös kotimaista osaamista, kun huippulupaus Kira Hilli esittää variaation Alberto Alonson Carmen Suite -koreografiasta. Juhani Teräsvuoren mukaan Hilli on matkalla kohti menestystä.

– Monet maineikkaat balettiryhmät ovat osoittaneet kiinnostusta nuorta superlahjakasta tanssijaa kohtaan. Hän on juuri valmistumassa Münchenin Balettiakatemiasta ja on saanut jo kiinnityksen ensi kaudeksi Hollannin kansallisbalettiin.

Balettigaalan ansiosta Lappeenrannassa nähdään elokuussa myös yksi Italian nuorista lupauksista, kun Veronan balettikilpailun tuleva voittaja saapuu Balettigaalaan. Kilpailun voittaja valitaan vapun jälkeen.

Kuva 1: Chapeau, Introdans. Hans Gerritsen.
Kuva 2: Malasangre, Introdans
Kuva 3:  Hyang-gee Hong, Korean Universal-baletti


Lisätietoja:

NordicDance Makers Oy:
Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795
jute941@gmail.com

Tuottaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com

Liput ja ohjelma: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Balettigaala