Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusKulttuurisuihkussa kulttuuria suihkutetaan läpi ikäluokan
Valitse taso
Ajankohtaista
2.9.2019 15:05

Kulttuurisuihkussa kulttuuria suihkutetaan läpi ikäluokan

Kulttuurisuihku on osa Lappeenranta 2033 strategiaohjelmaa, jossa taataan lapsille ja nuorille turvallista ja edistyksellistä kasvualustaa hyvinvoivina kuntalaisina ja tulevaisuuden rakentajina.

Kulttuurisuihku_7lkn__2019.jpgKulttuurisuihkun tavoite on lisätä kouluviihtyvyyttä, kasvattaa kulttuurimyönteisiä kuntalaisia sekä täydentää ja varmistaa lasten ja nuorten tasavertaista mahdollisuutta osallistua ja kokea alueensa taidetta ja kulttuuria. Kulttuuri- ja taidesisältöiset palvelut tarjoavat myös työkaluja lapsen kasvulle ja identiteetin kehittymiselle. Kulttuurikäynti tukee lapsen monialaista oppimiskokonaisuutta uutena oppimisympäristönä ja pohjautuu lasten tasa-arvoiseen kulttuuri- ja sivistyskasvatukseen.

Kulttuurisuihkussa tarjotaan kulttuurielämys peruskoulun kahdelle vuosiluokalle kolmena vuotena peräkkäin paikallisessa kulttuurilaitoksessa. Kulttuurikäynti sisältää elämykseen perehdyttävän ennakkotehtävän ja tulkintoja tukevan jälkityöskentelytehtävän sekä kuljetukset että pääsyliput. Ennakko- ja jälkityöskentelytehtävät suunnitellaan yhdessä opettajien ja taidelaitoksen yleisötyöstä vastaavan kanssa.

Kulttuurisuihku on paikallinen versio koko maata koskettaneesta Taidetestaajat-hankkeesta, jossa kaikki maamme kahdeksasluokkalaiset viedään kahteen eri kulttuurielämykseen, maakunnalliseen ja valtakunnalliseen.

Ensimmäinen kulttuurisuihku kohdistui Lappeenrannan kaupunginorkesterin 110 v. juhlavuoden kunniaksi Seikkailun Säveliä -konserttiin, jonne pääsivät kaikki kaupungin seitsemäsluokkalaiset. Lappeenrannan kaupunginorkesterin konserttiin kohdistuvan käynnin ennakkotyöskentelynä oppilaat tutustuivat konsertin teemaan työstämällä kuvallisia tuotoksia konserttia varten ja pohtimalla omaa suhdettaan taiteisiin ja kulttuuriin.

Vuoden toisessa kulttuurisuihkussa suihkutetaan kulttuuria kuntamme 2.-luokkalaisiin Lappeenrannan 370 juhlavuoden kunniaksi Lappeenrannan linnoituksen draamallisessa historiapolussa. Historiakierroksille johdattavat Kulttuurisuihku_Lauritsalan_koulun_2lk.jpgRaili Leino Mirrimuorin 370-v. kierroksella ja Lappeenrannan matkailuoppaat ry Linnamäen arvoitus -linnoituskierroksella.

Kulttuurisuihkun tiedot ovat koottuna kaupunkimme Peda.netin yhteistyötiloihin.

Tulevina vuosina kulttuurikäynnit toteutetaan Lappeenrannan kaupunginteatterille. Vuoden 2020 teatterikäynnit aloittavat Lappeenrannan seitsemäsluokkalaiset vierailemalla katsomassa Verkossa-näytelmää torstaina 9.1.2020 ja maanantaina 13.1.2020. Toukokuussa 2020 Lappeenrannan kolmasluokkalaiset pääsevät tutustumaan teatterimaailmaan lastenteatterin merkeissä.

Lisätietoja:

kulttuurisuihkukoordinaattori
Anni-Stiina Hujala / anni-stiina.hujala@lappeenranta.fi
puh. 040 844 0252

toiminnanjohtaja
Minna Pirilä-Martti / minna.pirila-martti@lappeenranta.fi
puh. 040 1874331