Etusivu PalvelutKulttuurilla kaamosta vastaan – Lappeenrannan kaupunginteatterissa huvitellaan improlla ja tutkitaan uutta näytelmää
Ajankohtaista
25.10.2019 15.26

Kulttuurilla kaamosta vastaan – Lappeenrannan kaupunginteatterissa huvitellaan improlla ja tutkitaan uutta näytelmää

improklubi-kuva. Jussi Virkki 595x370.jpg

Omien esitysten lisäksi Lappeenrannan kaupunginteatterissa on tarjolla ensimmäistä kertaa improklubeja, joissa on luvassa hauskanpitoa. Marraskuussa teatterilla järjestetään myös avoin Lukudraamailta, jossa tutustutaan Laura Valkaman uuteen kotimaiseen näytelmään.

Improklubit

Ensimmäinen improklubi järjestetään kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä keskiviikkona 30.11. Loppuvuoden aikana klubi järjestetään yhteensä neljä kertaa.

Improklubeilla nähdään kaupunginteatterin näyttelijöiden esittämiä, ennalta suunnittelemattomia kohtauksia. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan kohtauksiin esimerkiksi ehdottamalla aiheita. Näyteltyjen kohtausten lisäksi luvassa on myös improlaulua. Musiikki-improvisaatiossa mukana myös Jani Pola ja piano.   

Improklubin kesto on väliajan kanssa noin 1 h 40 min. Klubit järjestetään Lappeenrannan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä. Liput maksavat 12 €/ klubi.

Improklubit

Ke 30.10. klo 19
Ke 6.11. klo 19
Ke 20.11. klo 19
ke 4.12. klo 19

 

Lukudraamailta

Loppuvuoden erikoisuutena on Lukudraamailta, jossa tutustutaan Laura Valkaman vielä kantaesittämättömään uuteen kotimaiseen näytelmään. Vielä nimetön näytelmä tutkii tuttujen aikakäsityksien menettämistä ja yritystä rakentaa maailmaa sen jälkeen eri aikakäsitysten rippeitä yhdistämällä. Teoksen on ohjannut Elina Snicker ja dramaturgina on toiminut Paula Salminen. 

Lukudraamailta on osa Uuden näytelmän ohjelma (UNO) -hanketta, joka tuo yhteen näytelmäkirjailijat ja ammattiteatterit. Hanke tarjoaa yleisölle mahdollisuuden syventyä uuteen suomalaiseen näytelmäkirjallisuuteen.

Lukudraamailta 13.11. klo 19

Tilaisuuteen on vapaa pääsy