Etusivu PalvelutKilometrikisa 6.5.–2.6.2019 kannustaa asukkaita hyppäämään satulalle ja lisäämään arkipyöräilyä
Ajankohtaista
18.4.2019 9:00

Kilometrikisa 6.5.–2.6.2019 kannustaa asukkaita hyppäämään satulalle ja lisäämään arkipyöräilyä

Lappeenrannan liikuntatoimen hyvän mielen liikuntakampanja Kilometrikisa järjestetään 6.5.–2.6. ja siihen voivat osallistua kaikenikäiset kuntalaiset. Kampanjan tarkoituksena on kaupungin strategian hengessä aktivoida asukkaita aktiiviseen elämäntapaan.

Liikunnanohjaaja Hanna Putkonen toivoo, että kampanjan kautta kuntalaiset innostuisivat pyöräilystä.

Pyöräilykuva_Oskari_Nikkinen_370x246.jpg– Polkeminen edistää hengitys- ja verenkiertoelimistön hyvinvointia sekä antaa kyytiä alaraajojen isoille lihaksille. Satulalle hyppääminen on ekoteko, joka tekee hyvää kunnolle ja ympäristölle.

Putkosen mielestä pyöräily on erinomaista liikuntaa, joka sopii monille, sillä kokonaisrasitusta voi säätää oman mielen ja jaksamisen mukaan.

– Pyöräilyssä yhdistyvät sekä huvi että hyöty, matka taittuu lähes huomaamatta kauniita maisemia ihastellessa.

Kampanjaan voi osallistua noutamalla henkilökohtaisen suorituskortin uimahallien lippukassoilta, Joutsenohallilta tai Sammonlahden palloiluhallilta. Kortin voi myös tulostaa netistä kampanjan verkkosivulta.

Kilometrikisan aikana kaikki poljetut kilometrit merkitään ylös suorituskorttiin. Kaikki pyöräilymatkat lasketaan: työ- ja koulumatkat, kauppareissut ja vapaa-ajan pyöräily. Täytetyt kortit tulee palauttaa viimeistään 3.6.2019 uimahallien kassoille, Joutsenohallin tai Sammonlahden palloiluhallin aulassa olevaan palautuslaatikkoon.

Kaikkien suorituskorttinsa palauttaneiden kesken arvotaan pyöräilyaiheisia tuotepalkintoja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja tieto julkaistaan kampanjan verkkosivulla.

Putkonen haastaa kutsumaan myös perheet, ystävät ja työkaverit mukaan pyöräilemään ja nauttimaan liikunnan riemusta.

– Kampanjan päätteeksi kaikkien palautuneiden suorituskorttien kilometrit lasketaan yhteen ja katsotaan, miten kauas Lappeenranta pyöräilee.

Pyöräilykuva: Oskari Nikkinen.

Lisätietoja:

Liikunnanohjaaja Hanna Putkonen
puh.040 4819399
hanna.putkonen(a)lappeenranta.fi

Pyöräilykampanjan osallistumisohjeet ja lisätietoa: https://www.lappeenranta.fi/liikunta/Kilometrikisa