Etusivu PalvelutKielivalinnat ajankohtaisia kolmasluokkalaisille
Ajankohtaista
11.1.2021 12.00

Kielivalinnat ajankohtaisia kolmasluokkalaisille

3. lk oppilaiden huoltajille

Lappeenrannan kaupungin peruskoulujen oppilailla on mahdollisuus aloittaa neljännellä luokalla toisen vieraan kielen (A2-kieli) opiskelu. Kaupungin verkkosivuilla https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kasvatus-ja-opetus/Perusopetus on vapaaehtoisen A2-kielen valintaopas, josta saa tarkempia tietoja vapaaehtoisen vieraan kielen opiskelusta. Opasta ei enää jaeta koteihin.

A2-kieleksi voi valita ranskan, saksan tai venäjän kielen. Kesämäen ja Kimpisen kouluissa voi valita vapaaehtoiseksi A2-kieleksi saksan, ranskan ja venäjän lisäksi espanjan. Kesämäen ja Kimpisen koulun ryhmiin voi osallistua myös muiden koulujen oppilaita, jos se on lukujärjestysten näkökulmasta mahdollista.

Kolmasluokkalaisten huoltajat tekevät 5.2.2021 mennessä ratkaisun lapsensa A2-kielen opinnoista. Tämä on tärkeä ratkaisu lapsen tulevaisuuden kannalta ja toivommekin, että huoltajat käyttäisivät kaupungin tarjoamaa mahdollisuutta, jotta mahdollisimman moneen kouluun voitaisiin perustaa oma vapaaehtoisen vieraan kielen ryhmä.

A2-kielen valinta tehdään Wilman kautta. Täyttäkää kielivalintalomake, vaikka lapsenne ei vapaaehtoista kieltä valitsisikaan. Ennen koulun A2-kieliryhmän perustamispäätöstä oppilaan oma opettaja ja A1-kielen opettaja antavat lausunnon A2-kielen valinnan tehneiden oppilaiden opiskeluedellytyksistä. https://lappeenranta.inschool.fi

Opetustoimenjohtaja päättää perustettavista kieliryhmistä viimeistään huhtikuussa, kun käytettävissä olevat resurssit ovat selvillä.

Suomen kieltenopettajien liiton kotisivuilta www.sukol.fi huoltajat voivat saada tietoa kieltenopiskelusta ja kielivalintojen merkityksestä. Lisätietoja eri kielistä saa myös osoitteesta www.kielitivoli.fi.

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI
Hyvinvointi- ja sivistyspalvelut

Mari Routti
opetustoimenjohtaja