Etusivu PalvelutKesäkivaa Marjolassa to 5.8. - vammaisneuvoston kesätapahtuma
Ajankohtaista
15.7.2021 10.45

Kesäkivaa Marjolassa to 5.8. - vammaisneuvoston kesätapahtuma

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää jo kuudennen kerran suositun kesätapahtuman ”Kesäkivaa Marjolassa” elokuun 5. päivä. Tapahtumapaikkana on Etelä-Saimaan Invalidit ry:n loma-ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, 53300 Lappeenranta. Tapahtuman aloitus on klo 14 sen jälkeen voi kierrellä omaan tahtiin tapahtuman eri toimintapisteillä. Tilaisuus loppuu klo 17. Tilaisuus on maksuton.

Kesäkivaa.jpgMukavaa yhdessäoloa ja vertaistukea sekä infoa

- Tapahtuman tarkoituksena on koota vammaisneuvoston kohderyhmää yhteen viihtymään kesäisen luonnon äärellä, tutustumaan toisiinsa sekä verkostoitumaan ja samalla saamaan tärkeää informaatiota eri asioista, kertoo Pia Pulliainen, vammaisneuvoston sihteeri.

Tapahtuman aloitus pidetään klo 14 Marjolan päärakennuksessa. Ilmaisten tervetulokahvien lomassa kuullaan vammaisneuvoston tervetulosanat Jaana Kauppisen toimesta. Lappeenrannan kaupungin tervehdyksen tapahtumaan tuo Tuomo Sallinen, I kaupunginsihteeri. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri EKSOTE:en vammaispalveluiden ja erioten Ihmislähtöisen Henkilökohtaisen Budjetointi -hankkeen kuulumisia kuullaan hankkeen projektipäällikkö Terhi Määtän kertomana.

- Tapahtuma on koottu muutamista pisteistä, joilla saa kierrellä ihan omaan tahtiinsa, kertoo vammaisneuvoston sihteeri.

Paikalla on Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi esittelemässä kaupungin erityisliikunta -toimintaa sekä keväällä perustettu Lappeenrannan vammaiskeilailu kertomassa toiminnastaan. Eksoten vammaispalvelut esittelevät Ihmislähtöistä Henkilökohtaista Budjetointia. Paikalla ovat myös SPR Lappeenrannan Piristäjäpalvelu, Invalidiliitto, Näkövammaisten liitto ja Etelä-Karjalan Näkövammaiset kuten myös Lihastautiliitto ja Kaakkois-Suomen lihastautiyhdistys.

SPR Piristäjäpalvelun sähköriksapyörien kyytiin pääsee ajelulle klo 15 - 17 (sadevarauksella). Paikalla on myös Rutolan VPK:n paloauto johon voi tutustua. Tapahtuman musiikillisesta tunnelmasta vastaa musiikin moniosaaja Seppo Äikäs ja pikkunälkään voi ostaa Marjolan rannan grillikatokselta myynnissä olevia grillimakkaroita ja lettuja, Pulliainen jatkaa kesätapahtuman kuvausta.

- Otamme huomioon tapahtumassamme edelleen vallitsevan Korona-tilanteen keskittäen sään salliessa kaikki toiminnot ulos ja pidämme turvavälejä ja tarvittaessa myös maskeja, toteaa vammaisneuvoston edustaja Jaana Kauppinen. - Keskitymme yhteisöllisyyteen ja vertaistukeen kauniin Saimaa -maiseman innoittamana, jatkaa Kauppinen kuvaten tapahtuman luonnetta.

- Toivotamme tapahtumaamme lämpimästi tervetulleiksi eri vammaisjärjestöjen edustajat ja jäsenet sekä ennen kaikkea kaikki asianomaiset, asiasta ja tapahtumasta kiinnostuneet, Kauppinen kannustaa osallistumaan.

- Tapahtumaan ei tarvitse yksittäisten tulijoiden etukäteen ilmoittautua, tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mutta ystävällisesti pyydämme kuitenkin yli 10 hengen ryhmien ennakkoilmoittautumista suoraan Marjolaan ilmaiseksi tarjottavien tervetulokahvien määrän ennakointia varten, vinkkaa vammaisneuvoston sihteeri.

Liitteet