Etusivu PalvelutKenestä Lappeenrannan vuoden 2019 Willein Vanhus?
Ajankohtaista
28.10.2019 8.00

Kenestä Lappeenrannan vuoden 2019 Willein Vanhus?

Lappeenrannan kaupungin vanhusneuvosto järjestää ensimmäisen kerran vuoden Willein Vanhus -valinnan.

- Ajatus vuoden Willein Vanhus -valinnasta tuli esiin vanhusneuvoston kokouksessa kun pohdimme vuosittaisen vanhusviikon ohjelmaa. Neuvoston jäsen, kaupunginvaltuutettu Juha Härkönen sen ideoi, kertoo Harri Aartelo, Lappeenrannan kaupungin vanhusneuvoston puheenjohtaja. – Me suorastaan villiinnyimme ajatuksesta. Eihän me mitään ikäloppuja olla, vaan ikääntyneitä pilke silmäkulmassa, voisihan sitä kutsua vaikka williksi vanhuudeksi nauraa Aartelo silmät vilkkuen.

Nyt haetaan vuoden Willeintä Vanhusta. Kuva Pixabay.jpgMillaista senioria haetaan?

Äänestää voi ketä tahansa yli 65 -vuotiasta lappeenrantalaista senioria. Kuka tahansa voi osallistua yleisö-äänestykseen, sillä äänestäjän ei tarvitse olla seniori.

- Nyt etsimme senioria, joka on aktiivinen toimija yhteisen hyvän edistämiseksi. Hän pitää itsestään ja muista huolta. Hän on myös kannustava ja ajassa mukana oleva seniori. Positiivisuus on myös yksi hänen ominaisuuksistaan, luettelee Paula Roilas, vanhusneuvoston varapuheenjohtaja, vuoden Willeimmän Vanhuksen ominaisuuksia.

- Tällä tunnustuksella haluamme antaa ikääntyneille luvan olla vielä nuori mieleltään ja kannustamme vielä vuosien karttuessa olemaan aito oma itsensä ja eikä pidä väkisin sopeutua mihinkään vanhuuden määrittelemiin muotteihin, Roilas jatkaa.

Rovasti Matti J. Kuronen on jo aikanaan puhunut villistä vanhuudesta. Hän on todennut, että nykyään kaikki haluavat elää pitkään, mutta harva haluaa tulla vanhaksi. On uskallettava myös olla häpeämättä vanhoja. Eläkeläisillä usein tunnit ovat pitkiä, mutta kuukaudet lyhyitä. Tätä päivää tulisi elää. Kuronen on esitellyt puheessaan villin vanhuksen välineet: huumorintaju, suurempi kuin kohtalo on ihmisen kyky nauraa omalle kohtalolleen, ja suhteellisuudentaju eli hyväksyä kohtalonsa ja sopeutua kohtaloonsa sekä vielä armontaju eli, että saa sopia omiin nahkoihinsa.

Miten voi äänestää vuoden Willeintä Vanhusta?

Äänestää voi joko sähköisesti www.lappeenranta.fi -sivustolla ( https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/willein ) sekä Eksoten Iso Avussa ja Lappeenrannan kaupungintalon Winkki asiaskaspalvelupisteessä paperiselle lomakkeelle.

Äänestysaika on 28.10. – 10.11.2019 välisellä ajalla. Tunnustus luovutetaan vanhusneuvoston seminaarissa to 21.11.2019 Lappeenrannan kaupungintalolla.

Jatkossa on tarkoitus jakaa Lappeenrannan vuoden Willein Vanhus -tunnustus vuosittaisella vanhustenviikolla (vk 41).

(kuva Pizabay)

Lisätietoja:
Harri Aartelo, vanhusneuvoston puheenjohtaja, puh. 0500 796 427
Paula Roilas, vanhusneuvoston varapuheenjohtaja, puh. 040 705 1534
Pia Pulliainen, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740 (paikalla ti 29.10.)