Etusivu Kartat ja liikenneKaukaan liikenneympyrä on valmistunut – ympyrän keskiosaan tulee ympäristötaidetta vuoden 2022 aikana
Ajankohtaista
1.10.2021 7.55

Kaukaan liikenneympyrä on valmistunut – ympyrän keskiosaan tulee ympäristötaidetta vuoden 2022 aikana

Lappeenrannan Standertskjöldinkadun ja Lauritsalantien risteykseen keväästä 2021 alkaen rakenteilla ollut liikenneympyrä on valmistunut. Liikenneympyrän rakennustöiden yhteydessä uusittiin myös alueen liikennejärjestelyjä. Liikenneympyrä ja uudet liikennejärjestelyt parantavat alueen liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Lauritsalantien liikenneympyrä_kuva Lappeenrannan kaupunki.jpg

Lauritsalan tulevalle paloasemalle rakennettiin samalla oma liittymä Lauritsalantieltä. Samalle tielle on toteutettu myös levitys, joka mahdollistaa ajoneuvojen väistämisen pientareen puolelle silloin kun hälytysajoneuvojen pitää päästä liikkumaan varsinaisella ajoväylällä kiireellisesti.

Urakaan kuului myös muun muassa rakennekerrosten vaihtoa, hulevesikaivojen ja viemäröintien rakentamista, reunakivien asentamista, bussikatosten uusimisia, kaiteiden rakentamista, valaistuksen uusimista ja vihertöitä.

Projektipäällikkö Eero Harju kertoo, että Kreate Oy:n toteuttamat rakennustyöt valmistuivat urakka-aikataulua aiemmin, vaikka uutta ympyrää rakennettiin liikenteellisesti haastavaan sijaintiin.

- Liikenne toimi työmaan kohdalla lähes koko urakan ajan. Ainoastaan asfalttitöistä ja suojatien korokkeen rakentamisesta aiheutui muutamia liikenteeseen vaikuttaneita katkoksia.

Valmistunutta liikenneympyrää ja sen ympäristöä somistetaan vielä vuoden 2022 aikana.

- Ensi vuonna on tarkoitus viimeistellä ympyrän keskiosa ympäristötaiteella sekä istuttaa urakka-alueelle puita ja pensaita, Harju sanoo.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki, kadut ja ympäristö -vastuualue, projektipäällikkö Eero Harju
puh. 040 635 1256, eero.harju(at)lappeenranta.fi