Etusivu PalvelutKanavansuulla avautuva kesäkioski tarjoaa jätskin ja kahvin lisäksi lapsille ja nuorille oppia toiminnan kautta
Ajankohtaista
30.5.2018 14:13

Kanavansuulla avautuva kesäkioski tarjoaa jätskin ja kahvin lisäksi lapsille ja nuorille oppia toiminnan kautta

Lappeenrannan Kanavansuulla avautuu kesäkioski alueen asukasyhdistyksen, Saimaan ammattiopisto Sampon Pop Up Factory -hankkeen ja kaupungin yhteisvoimin. Kanavansuun kioski Varvintiellä on auki 4.6.–27.7.2018 arkipäivisin kello 12–17.

Kanavansuun kioski_kuva Lappeenrannan kaupunki_380x285.jpgAloite kesäkioskin avaamisesta tuli alun perin alueen asukkaalta ja Mälkiä-Kanavansuun asukasyhdistys lähti viemään asiaa eteenpäin, kertoo asukasyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Kaksonen.

- Kesäkioskitoiminta sai nopeasti kannatusta alueella. Saimme myönteistä palautetta varsinkin lapsilta ja nuorilta hankkeen aloittamisesta, sanoo Kaksonen.

Jo monta vuotta suljettuna olleen kioskin omistaa SPR, joka vuokraa kioskin asukasyhdistykselle. Lappeenrannan kaupunki on halunnut olla mukana hankkeessa tarjoten apua ja neuvoja toiminnan käynnistämisessä sekä tiedottamisessa, sanoo elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi.

- Tarkoituksena on tukea nuorten osaajien yrittäjyyttä ja samalla mahdollistaa alueen elävöittämistä.

Kesäkioski hyvä mahdollisuus Sampon Pop Up Factory -projektille

Saimaan ammattiopiston Pop Up Factory on oppimisen toimintamalli, jossa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan ja toteuttamaan oppimaansa koulun ulkopuolella, erilaisissa ympäristöissä. Kanavansuun kesäkioski antaa tähän hyvän tilaisuuden opiskelijoille.

Pop Up Factory -projektissa on tavoitteena kehittää oppilaitoksen ulkopuolelle uusia oppimisympäristöjä, jossa liike-elämä ja ammattiin opiskelevat nuoret kohtaavat tekemisen kautta, kertoo projektipäällikkö Päivi Ovaska Samposta.

- Tämä on todella hyvä mahdollisuus, kun opiskelijat oppivat tuotteiden tekoa, myymistä, asiakaspalvelua sekä lasten kanssa toimimista itseohjautuvasti ja oikeassa ympäristössä.
Yrittäjyyteen tutustuminen ja siihen suuntaaminen on yksi ammattiopiston keskeisiä tavoitteita. Sampo Pop Up Factory -hanketta rahoittaa Etelä-Karjalan liitto, joka tukee alueellisia innovaatioita ja kokeiluja.

Kesäkioskilla leipuri-kondiittoriopiskelijat myyvät itse tekemiään leivonnaisia. Heiltä voi myös tilata kesän juhliin muun muassa kakkuja. Lapsille järjestettävät aktiviteettipäivät, esimerkiksi luontoretket, pelit ja leikit ovat myös opiskelijoiden ohjaamia. Tarkempi ohjelma löytyy Mälkiä-Kanavansuun asukasyhdistyksen kotisivulta ja facebookista sekä kioskilta myöhemmin.

Alueen lapset ja nuoret mukaan toimintaan

Mälkiän ja Kanavansuun lapset ja nuoret voivat tulla kioskille ilman eri ilmoittautumista myymään tuotteitaan. Kioskilla on varattu heille myyntipöytä. Kioskilla toimii myös kierrätyspiste, johon voi tuoda kierrätettäviä tavaroita ja viedä sopivia tavaroita kotiisi maksutta.

Kesäkioski avautuu vanhan Kanavansuun kioskin tiloissa 4.6. kello 12. Avajaisissa on tarjolla lapsille ilmapalloja, katuliiduilla taiteilemista ja kasvomaalausta. Avajaisissa saa myös lisää tietoa kierrätyspistetoiminnasta sekä lasten keskiviikkoisista toimintatapahtumista.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
toimialajohtaja Pasi Leimi, elinvoima ja kaupunkikehitys
p. 040 740 1643, pasi.leimi(at)lappeenranta.fi

Mälkiä-Kanavansuun asukasyhdistys ry
puheenjohtaja Sirkka Kaksonen
p. 0400 812 365, sirkka.kaksonen(at)gmail.com

Saimaan ammattiopisto
projektipäällikkö Päivi Ovaska
p. 040 670 0168, paivi.ovaska(at)edusampo.fi