Etusivu PalvelutKalevala Korun uusi Suomen naarasleijona -koru on nähtävissä Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta –näyttelyssä Etelä-Karjalan museossa
Ajankohtaista
13.11.2018 11:00

Kalevala Korun uusi Suomen naarasleijona -koru on nähtävissä Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta –näyttelyssä Etelä-Karjalan museossa

Kalevala Koru lanseerasi 1.11. Suomen naarasleijona -korun, joka on kunnianosoitus Suomen naisille. Naarasleijona on kannanotto tasa-arvoisen, moninaisen ja yhdenvertaisen Suomen puolesta. Korun lanseerauskampanjan kasvona toimii maailmalla menestynyt Alma.

Suomen naarasleijona –koru on liitetty osaksi Etelä-Karjalan museossa 31.3.2019 saakka avoinna olevaa Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta –näyttelyä. Etelä-Karjalan museo on avoinna ti – su klo 11 – 17.

– Suomen historiankirjoitus sekä kansalliset symbolimme ovat lähes pelkästään miehisiä. Koru on kunnianosoitus menneiden naissukupolvien tasa-arvon esitaistelijoille sekä tämän päivän maailman itsenäisimmille naisille, jotka jatkavat heidän työtään, Kalevala Korun brändi- ja designjohtaja Maria Uunila sanoo.
Korun leijona on tunnistettavasti naaras ja siltä on poistettu sotaisat miekat. Lisäksi se on käännetty oikealle katsomaan kohti tulevaisuutta. Korua on 1.11. alkaen saatavilla hopeisena riipuksena ja pinssinä. Jouluksi valmistuu myös rajattu erä kultaisia naarasleijonariipuksia. Suomen naarasleijona -korun on muotoillut kultaseppä Tiina Lahtinen.

Naarasleijona-korun ensimmäiseksi kantajaksi ja kampanjan keulakuvaksi on valittu tunnistettavalla tyylillään maailmallakin mainetta niittänyt laulaja Alma Miettinen.
– Alma on hyvä esimerkki kesyttämättömästä naarasleijonasta, joka tekee mitä haluaa, eikä kysele. Alma vie maailmalle vahvan ja itsenäisen naisen roolimallia ja olemme tästä yhteistyöstä ylpeitä, Uunila jatkaa. Alma on jo aikaisemmin kantanut Suomileijonaa kaulallaan. Hän sanoo ärsyyntyneensä siitä, että on joutunut jatkuvasti vakuuttamaan ihmisiä, ettei se liity hänen kohdallaan rasismiin tai Suomen rajojen sulkemiseen.
– Kun Kalevala Koru otti yhteyttä ja kertoi Suomen naarasleijona -korusta, olin aivan innoissani. Minulle Leijona on kansainvälisyyden, rohkeuden ja pelottomuuden symboli – eli kaikkea sitä, mitä suomalaiset naiset ovat aina olleet. Suomen on aika juhlia myös meitä, vahvoja, rohkeita, itsenäisiä suomalaisia naisia, Alma kommentoi.
– Haluamme tuoda vanhan leijonan rinnalle uuden vaihtoehdon suomalaisuuden symboliksi, joka
edustaa sisun lisäksi tasa-arvoa, suomalaisuuden moninaisuutta ja ihmisten välistä yhdenvertaisuutta. Asioita, joiden uskomme rakentavan tulevaisuuden Suomesta entistä parempaa paikkaa, Uunila sanoo.

Lisätiedot ja yhteydenotot korua koskien
Maria Uunila, brändi- ja designjohtaja, puh. 0207 611 203, maria.uunila@kalevalakoru.fi
Riitta Huuhtanen, toimitusjohtaja, puh. 0207 611 399, riitta.huuhtanen@kalevalakoru.fi

Lisätiedot näyttelystä
Satu Ståhlberg, intendentti Lappeenrannan museot, puh. 040 579 5744, satu.stahlberg@lappeenranta.fi