Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetKaikenkuntoisille soveltuvat Lappeenrannan kaupungin Myö liikutaa! -kauppakeskuskävelyt alkavat syyskuussa IsoKristiinassa
Palvelut
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
11.8.2020 11.20

Kaikenkuntoisille soveltuvat Lappeenrannan kaupungin Myö liikutaa! -kauppakeskuskävelyt alkavat syyskuussa IsoKristiinassa

Myö liikutaa! -kauppakeskuskävelyt alkavat 7. syyskuuta IsoKristiinassa ja jatkuvat 10. joulukuuta asti. Viikoittaiset kävelyt järjestetään torstaisin klo 9–10, ja ne alkavat kokoontumisella Brahen pihalla Clas Ohlsonin edessä, josta lähdetään yhdessä kävelemään kauppakeskus IsoKristiinaan.

– Kävelyt ovat oiva tapa saada uusia tuttavuuksia ja lisätä aktiivisuutta omaan arkeen. Kauppakeskuskävelyt ovat uusi juttu Lappeenrannassa, mutta niistä on saatu hyviä kokemuksia muissa kaupungeissa, Lappeenrannan kaupungin liikunnanohjaaja Ulla Pyysalo kertoo.

IsoKristiina käytävä 2020_kuva Natalja Zeleznjakova_439x351.jpegKauppakeskuskävely alkaa yhteisellä alkulämmittelyllä. Kävelyjen ohjelmaan kuuluu kevyttä jumppaa, kävelyä ja lihaskunto- ja tasapainoharjoitteita kaupungin liikunnanohjaajan opastuksella. Kävelyt soveltuvat kaikenkuntoisille ja myös pyörätuolin ja rollaattorin käyttäjille.

– Liikkua voi muuallakin kuin lenkkipolulla tai liikuntatilassa. Kauppakeskuskävelyillä halutaan kasvattaa osallistujien uskallusta liikkua myös talvella esteettömässä ympäristössä.

Liikkumisen lisäksi kauppakeskuskävelyt ovat mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen ja yksinäisyyden lievittämiseen.

Kävelyyn kannattaa varautua laittamalla jalkaan mukavat kengät. Oma avustaja tulee olla mukana, jos sellaiselle on tarvetta. Ulkovaatteet voi jättää kauppakeskuksesta varattuun lukittuun tilaan kävelyn ajaksi.

Kävelyt ovat maksuttomia, ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

– Kaikki rohkeasti mukaan kokeilemaan, vaikka kaverin tai naapurin kanssa! Pyysalo rohkaisee.

Kauppakeskuskävelyihin osallistujia pyydetään koronatilanteen vuoksi huolehtimaan asianmukaisista turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Lisätietoja:

Anna Seppänen
Liikuntapalvelupäällikkö, Lappeenrannan kaupunki
anna.seppanen@lappeenranta.fi
040 513 8140

Ulla Pyysalo
Liikunnanohjaaja, Lappeenrannan kaupunki
ulla.pyysalo@lappeenranta.fi
040 674 2869

Kuva: IsoKristiinan kauppakäytävä_kuva Natalja Zeleznjakova