Etusivu PalvelutJoutsenon koulun ruokasaliin etsitään taideteosta ideakilpailulla
Ajankohtaista
12.1.2021 11.29

Joutsenon koulun ruokasaliin etsitään taideteosta ideakilpailulla

Lappeenrannan kaupunki järjestää yhdessä Kaakon taiteen kanssa taidekilpailun, jonka tavoitteena on löytää ideoita Lappeenrannan Joutsenoon rakennettavan koulun ruokasaliin toteutettavaksi teokseksi.

Taiteilijoiden tehtävänä on suunnitella teos Arkkitehtuuritoimisto Riitta ja Kari Ojala Oy:n suunnitteleman puuarkkitehtuuria edustavan Joutsenon uuden koulun ruokasaliin. Akustiikkalevyihin toteutettava teos tulee olemaan näyttävällä paikalla osana oppilaitoksen sydämenä toimivaa kodinomaista ja viihtyisää koko koulun olohuoneena toimivaa keskustilaa, jossa myös ruokala sijaitsee.

Kilpailuehdotukset jätetään nimimerkillä varustettuna ja arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotusten taiteelliseen ja elämykselliseen laatuun, soveltuvuuteen kohteeseen sekä toteuttamiskelpoisuuteen. Joutsenon koulun oppilailla on merkittävä rooli teosten valinnassa, ja he pääsevät kertomaan oman mielipiteensä saapuneista teoksista.

Palkintolautakuntaan kuuluva kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä pitää lasten läsnäoloa palkintolautakunnassa tärkeänä.

- Koulu on keskeinen osa lasten elinympäristöä ja on tärkeä huomioida heidän roolinsa osana siihen liittyvää päätöksentekoa. Koulun oppilailla on edustus taidekilpailun palkintolautakunnassa, jonka lisäksi lapsilta tulleet ideat on huomioitu jo kilpailun alkuvaiheessa. Lasten kertomat toiveet ovat osa kilpailun lähdeaineistoa ja ne ovat taiteilijoiden ja yleisön tutustuttavissa kilpailun verkkosivuilla, Pimiä kertoo.

Ideakilpailuun voivat osallistua kaikki Kaakkois-Suomessa toimivat ammattitaiteilijat ja LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat yksin tai työryhmänä.
Haku on avoinna 12.1.- 14.2.2021 välisenä aikana ja siihen liittyvät asiakirjat löytyvät Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilta.

Joutsenon koulun julkisivuun liittyvä taidekilpailu on edennyt toiseen vaiheeseen

Lappeenrannan kaupunki järjesti yhdessä Kaakon taiteen kanssa viime vuoden lopulla kaksivaiheisen taidekilpailun, jossa kilpailijoiden tehtävänä oli ideoida teoksia Joutsenoon rakennettavan koulun Penttiläntien puoleiseen julkisivuun. Kilpailuun osallistui määräaikaan mennessä yhteensä 18 taiteilijaa ja työryhmää.

- Taiteilijat saivat osallistua kilpailuun omilla taiteellista tuotantoa esittelevillä portfolioillaan. Oli ilo huomata, että Kaakkois-Suomen alueella on paljon taiteilijoita, jotka hallitsevat monipuolisesti erilaisia tekniikoita ja osaavat tehdä ilmaisuvoimaisia teoksia, Pimiä kertoo.

Palkintolautakunta valitsi jatkoon taiteilijat William Dennisuk, Henrik Härkönen ja Hanna Ryynänen, jotka pääsevät työstämään omia ehdotuksiaan toteutettavaksi teokseksi. Kilpailun voittaja julkistetaan huhtikuussa.

Lisätietoja antavat:
Lappeenrannan kaupunki, Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, 040 653 0745 
Kaakon taide, Taidejohtaja Anna Vilkuna 045 144 7755