Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetJokaisesta myydystä Lappeenrannan kaupunginteatterin Lehmusten kaupunki -näytelmän pääsylipusta ohjataan 10 senttiä lehmusten istuttamiseen
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
4.6.2020 11.35

Jokaisesta myydystä Lappeenrannan kaupunginteatterin Lehmusten kaupunki -näytelmän pääsylipusta ohjataan 10 senttiä lehmusten istuttamiseen

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden odotettuna ensi-iltanäytelmänä nähdään Laila Hirvisaaren rakastettuun romaaniin pohjautuva näytelmä Lehmusten kaupunki. Näytelmästä nähdään uusi Helena Anttosen dramatisoima versio, jossa kuullaan syksyllä 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän muusikon Pave Maijasen musiikkia.

2020 Lprteatteri-Lehmusten-kaupunki-ilme-vaaka-hires (2)_445x315.jpgJokaisesta myydystä Lehmusten kaupungin pääsylipun palvelupalkkiosta ohjataan 10 senttiä lehmusten istuttamiseen.
Idean takana on Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman, jonka mukaan positiivinen teko tukee Lappeenrannan kaupungin strategiaa ja kaupungin tunnettuutta lehmusten kaupunkina.

- Lehmusten kaupunki -musiikkinäytelmä tuotetaan kaupunginteatterissa samana vuonna, kun olemme uudelleen mukana European Green Leaf Award 2021 -kilpailun finaalissa. Haluamme osallistaa myös teatterikävijät mukaan tekemään kanssamme vuodesta muistuttavaa lehmuspuistoa, toteaa Rahman.

Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajan ja Lehmusten kaupunki -näytelmän ohjaajan Iiris Rannion mielestä Rahmanin idea on hieno ja kaupunginteatteri on mielellään mukana yhteistyössä mahdollistamassa puiston toteutumista.

- Puistot ovat tärkeitä ja on hauskaa, että näytelmällemme jää muistoksi puisto.

Lappeenrannan kaupunginpuutarhurin Hannu Tolosen arvion mukaan lipputuloista saadulla summalla on mahdollista hankkia noin parikymmentä lehmusta.

- Vielä on hiukan hakusessa se, mihin lehmukset sijoitetaan. Tällä hetkellä kiinnostaa eniten Rakuunamäen suunta. Näin puut sijoittuisivat myös näytelmän kannalta keskeiselle paikalle, Tolonen pohtii.

Kaupunginpuutarhuri ja kaupunginteatteri tekevät yhteistyötä myös Lehmusten kaupungin lavastuksen kanssa. Tolonen kertoo, että Lehmusten kaupungin lavastuksessa tullaan näkemään myös aito lappeenrantalainen lehmus.

Lehmuksia Kasinon puistossa_402x268.JPG- Näytelmän lavastaja Mimmi Resman halusi saada näyttämölle oikean lehmuksen rungon ja koska välillä joudumme poistamaan esimerkiksi katutöiden vuoksi kookkaampia lehmuksia, oli sellainen saatavilla. Sopiva kohde löytyi Rakuunamäeltä ja sitä käytiin katsomassa Mimmin ja lavastusmestari Seppo Ihalaisen kanssa. Valittu puu on suht kookas, mutta silti vielä käsiteltävän kokoinen. Se kaadetaan kesäkuun alussa ja toimitetaan teatterin lavastamoon, jossa se muokataan näyttämölle sopivaksi.

Lehmusten kaupunki saa ensi-iltansa Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantaina 19.9.2020.

Lue lisää Lehmusten kaupunki -näytelmästä: https://lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Lehmusten-kaupunki-

Lue lisää European Green Leaf Award 2021 -kilpailusta: https://www.greenreality.fi/lprnyt/lappeenrannan-kaupunki-paasi-jalleen-finaaliin-european-green-leaf-kilpailussa

Lisätiedot:

Markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman
mirka.rahman@lappeenranta.fi, 040 849 9161

Teatterinjohtaja Iiris Rannio
iiris.rannio@lappeenranta.fi, 050 571 9163

Kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen
Hannu.Tolonen@lappeenranta.fi, 0400 856 066