Etusivu PalvelutJHL:n lakon seurauksena uimahallit, urheilutalo, kaksi jäähallia ja Sammonlahden palloiluhalli suljettuna ma 22. ja ti 23.10. , vaikutuksia myös päiväkotien ruokailuihin
Ajankohtaista
23.10.2018 15:00

JHL:n lakon seurauksena uimahallit, urheilutalo, kaksi jäähallia ja Sammonlahden palloiluhalli suljettuna ma 22. ja ti 23.10. , vaikutuksia myös päiväkotien ruokailuihin

Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahallit, Lappeenrannan urheilutalo ja Sammonlahden palloiluhalli sekä kaupungin liigajäähalli ja harjoitusjäähalli pidetään suljettuna maanantaina 22. ja tiistaina 23. lokakuuta Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) kaksipäiväisen poliittisen työtaistelun vuoksi. Harjoitusjäähalli UK Areena on kuitenkin auki. Lakon seurauksena osassa Lappeenrannan päiväkoteja ruokatarjoilu poikkeaa normaalista ja on rajallista. Koulujen toimintaan lakko ei syysloman takia vaikuta.

Kaikkien Lappeenrannan kaupungin kiinteistöjen kiinteistöhuolto on lakon piirissä, mutta kiinteistöhuollon päivystys toimii normaalisti. Myös kaupungintalon siivoojat sekä koulujen talonmies-vahtimestarit ovat lakossa.

Uimahalleissa lakon piirissä ovat laitosmiehet, siivoojat ja lipunmyyjät. Liikuntajohtaja Pasi Koistisen mukaan uimahallit on lakon aikana kokonaan suljettava, koska veden laadusta eikä yleisestä siisteydestä pystytä vastaamaan. Lakko koskee myös urheilu- ja jäähallien työntekijöitä.

Varhaiskasvatusjohtajan sijainen, päiväkodin johtaja Mirva Nousiainen kertoo, että lakon seurauksena osassa Lappeenrannan päiväkoteja ruokatarjoilu poikkeaa normaalista ja on rajallista, koska JHL:n lakko vaikuttaa Saimaan Tukipalveluiden tuottamiin palveluihin Kesämäen, Kimpisen ja Lappeen aluekeittiöissä.

Lakon seurauksena ruokatarjonta on rajallista Keltun, Kesämäen, Mäntylän, Myllymäen, Peltolan, Karhuvuoren, Kourulan, Lappeen, Sammonlahden, Skinnarilan ja Uus-Lavolan päiväkodeissa. Muissa päiväkodeissa ruokatarjonta toimii normaalisti.

Nousiaisen mukaan lakon piiriin kuuluvissa päiväkodeissa tarjotaan aamupala ja välipalaa soveltaen, mutta varsinaista lounasta ei välttämättä pystytä tarjoamaan lainkaan tai korkeintaan soveltaen. Erityisruokavalioita ei toimiteta lainkaan.

− Lakosta johtuen lasten huoltajia pyydetään varautumaan hoitopäiviin 22. ja 23. lokakuuta niin, että lapsella on lounaaksi eväät. Jos lapsella on erityisruokavalio, huoltajia pyydetään varaamaan eväät kaikkia varhaiskasvatuspäivän ruokailuja varten, Nousiainen sanoo.

Hän muistuttaa, että lakolla tulee olemaan vaikutusta myös keskiviikon 24.10. ruokapalveluihin rajoitetun elintarvikesaannin vuoksi.

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Tuija Willberg kertoo, että työtaistelu ei syysloman takia vaikuta koulujen toimintaan. Lakolla ei ole vaikutusta myöskään kirjaston tai museoiden aukioloaikoihin, vaan ne palvelevat normaalisti.

JHL on päättänyt aloittaa 22. lokakuuta kaksi päivää kestävän poliittisen lakon, jolla vastustetaan irtisanomislakia. Lakko näkyy siivouksessa, kiinteistöhuollossa, ruokapalveluissa sekä liikunta-, kulttuuri- ja urheilutoimessa.

Lakossa ovat työntekijät, joiden työehtosopimus on kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus, kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus, kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus tai AVAINTES. Virkasuhteessa olevat on rajattu lakon ulkopuolelle.

LISÄTIETOJA:
Lappeenrannan kaupunki

Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi, puh. 040 577 9235

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen, puh. 040 682 0227

Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Tuija Willberg, puh. 0400 705 875

Varhaiskasvatusjohtajan sijainen, päiväkodin johtaja Mirva Nousiainen, puh. 040 188 1510

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi