Etusivu PalvelutItäisen alueen paloaseman suunnittelu jatkuu – Paloaseman sijainniksi ehdotetaan Abessinianpuistoa
Ajankohtaista
28.11.2018 12:00

Itäisen alueen paloaseman suunnittelu jatkuu – Paloaseman sijainniksi ehdotetaan Abessinianpuistoa

Lappeenrannan kaupungin Elinvoiman ja kaupunkikehityksen kaupunkisuunnittelu järjestää itäisen alueen paloaseman suunnittelusta kolmannen asukastilaisuuden. Tilaisuus pidetään Kaukaan koulun ruokasalissa, Parkkarilankatu 41, 53200 Lappeenranta, maanantaina 3.12.2018 klo 17:00 – 19:00.

Tilaisuudessa esitellään suunnitelmaa klo 17.00. Esityksessä kerrotaan suunnitteluprosessista sekä paloaseman sijaintiehdotukseen vaikuttaneista tekijöistä. Esityksen jälkeen on mahdollista keskustella kaavaluonnoksesta suunnittelijoiden ja Pelastuslaitoksen edustajien kanssa.

Itäisen alueen paloaseman sijainnin selvittämiseksi on tarkasteltu useita sijaintivaihtoehtoja. Tutkittujen vaihtoehtojen ja selvitysten jälkeen paloaseman sijainniksi ehdotetaan Abessinianpuistoa, joka sijaitsee Kaukaan kaupunginosassa.

Paloaseman sijaintiin ovat vaikuttaneet ensisijaisesti Palo- ja pelastustoimen toimintaa koskevat vaatimukset, mm. toimintavalmiusajat, saavutettavuus, keskeinen sijainti kaupunkirakenteessa ja liikenteellinen toimivuus sekä paloasemalle tarvittava tontin koko.

Paloaseman sijaintipaikkaa on etsitty yhteistyössä kaupunkilaisten ja muiden asiantuntijoiden, kuten Pelastuslaitoksen kanssa. Kaupunkisuunnittelu järjesti ensimmäisen asukastilaisuuden syyskuussa 2017 ns. tyhjin kartoin, jossa asukkaat saivat antaa omia ehdotuksiaan paloaseman sijoituspaikaksi. Toinen asukastilaisuus järjestettiin alkukesällä 2018 ja silloin vaihtoehtoina olivat Kaukaan Abessinianpuisto, UPM:n Kaukaan teollisuusalueen Lauritsalan puoleinen osa sekä Yhteistyönkadun risteys ja entinen linja-autovarikko Lauritsalassa.

Asukkailta tulleet ehdotukset ja kommentit ovat olleet mukana paloaseman sijaintivaihtoehtoja kartoittavassa selvityksessä.

Asemakaavaluonnos valmisteluaineistoineen on nähtävillä ennakkokuulemista varten 29.11.–20.12.2018. välisenä aikana Lappeenrannan kaupungintalolla kaupunkisuunnittelussa (Villimiehenkatu 1, 3. kerros) sekä kaupungin internetsivuilla osoitteessa www.lappeenranta.fi > rakentaminen ja maankäyttö > nähtävillä olevat kaavat

Mielipiteet ja lausunnot kaavaluonnoksesta tulee toimittaa viimeistään 20.12.2018 osoitteella: Lappeenrannan kaupunki, Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimiala, Kirjaamo, PL 11, 53101 Lappeenranta tai kirjaamo@lappeenranta.fi.

Lisätietoja:

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä puh. 040 653 0745

Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori puh. 040 660 5662

Suunnitteluinsinööri Annamari Kauhanen puh. 040 575 5590