Etusivu KoronavirustilanneHeikentynyt koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia sisällä pidettäviin tapahtumiin Lappeenrannan kaupungilla
Ajankohtaista
19.8.2021 11.52

Heikentynyt koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia sisällä pidettäviin tapahtumiin Lappeenrannan kaupungilla

Etelä-Karjala on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen. Tilannekuvaryhmä päätti asiasta kokouksessaan 17.8.2021. Myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston lähikontaktien välttämistä koskeva päätös on julkistettu ja se tulee voimaan ensi viikolla, eli keskiviikkona 25.8.

Koronavirus kuva 447x264.jpgAluehallintoviraston uuden määräyksen mukaan yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita. Sen sijaan sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa asiakkaiden tulee välttää lähikontaktia, jolla tarkoitetaan oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia; asiakkaille on mm. tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Lappeenrannan kaupunki rajoittaa 25.8. lähtien kaikkien sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien (kulttuuri, liikunta ym.) katsoja- ja osallistujamääriä määräyksen mukaisesti ja ohjeistaa myös tiloissaan tapahtumia järjestävät toimijat samoin.

Esimerkiksi teatterissa ja kaupungintalolla tämä näkyy seuraavasti:

  - Teatteri: suuri näyttämö 50–60 paikkaa; pieni näyttämö 20 paikkaa
  - Lappeenranta-sali n. 100 paikkaa; Valtuustosali 34 alatasolle sekä 16 parvelle = 50 paikkaa

Muu kaupungin toiminta jatkuu normaalisti ja jokainen toimiala tiedottaa toiminnastaan tarvittaessa erikseen.

Kaikki tapahtumat järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Kaupunki toivoo, että osallistujat tulevat tapahtumaan vain terveenä, huolehtivat hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja muistavat riittävän turvavälin seurueiden välillä. Myös maskin käyttö sekä sisä- että ulkotiloissa on suositeltavaa. 

Lisätiedot:

Turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 358 1443, ari-pekka.meuronen(at)lappeenranta.fi