Etusivu PalvelutEksote tiedottaa: Matkustitko bussilla Pietarista Lappeenrantaan viime perjantaina?
Ajankohtaista
13.7.2021 7.51

Eksote tiedottaa: Matkustitko bussilla Pietarista Lappeenrantaan viime perjantaina?

Kaikkia perjantaina 9.7.2021 kello 7.30–12.55 Pietarista linja-autolla Lappeenrantaan matkustaneita pyydetään pysymään kotona, ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutumaan koronatestiin.

Auton etuosassa istuneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta rajatarkastuksen yhteydessä otetusta näytteestä.

– Pitkän altistusajan takia on todennäköistä, että kaikki bussissa matkustaneet henkilöt ovat altistuneet koronavirukselle, kertoo Eksoten tartuntatautilääkäri Jukka Suhonen.

Altistuneiden tulee ottaa yhteyttä oman alueensa terveydenhuoltoyksikköön. Etelä-Karjalassa oleskelevien tai asuvien tulee soittaa päivystysavun numeroon 116 117.

Linja-autossa on ollut 24 matkustajaa, jotka ovat ilmoittaneet matkustavansa yhteensä kymmenelle eri paikkakunnalle ympäri Suomea. Eksoten alueella asuu linja-autossa matkustaneista henkilöistä neljä. Muiden paikkakuntien altistuneista on tehty ilmoitus kunkin paikkakunnan tartuntatautiyksikköön. Osa on tavoitettu jo Eksoten tartunnanjäljittäjien toimesta lauantaina.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle, Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan ja Intiaan. Lisäksi ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista EU- ja Schengen-alueiden ulkopuolelle. Jos päätät matkustaa, tarkista ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta. Ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n karanteeniohjeistus ja tänään voimaan tullut uusi tartuntatautilain muutos, joka velvoittaa laajalti koronatestauksiin matkan jälkeen.

Lisätietoja medialle:

Tuula Karhula, Eksoten terveyspalvelujen johtaja, p. 040 194 4936, tuula.karhula@eksote.fi