Etusivu Eksote tiedottaa: Lapsi voi mennä päivähoitoon tai kouluun oltuaan kaksi päivää oireeton – Eksote lähettänyt kuntiin ohjeet kouluja ja varhaiskasvatusta varten
Ajankohtaista

Eksote tiedottaa: Lapsi voi mennä päivähoitoon tai kouluun oltuaan kaksi päivää oireeton – Eksote lähettänyt kuntiin ohjeet kouluja ja varhaiskasvatusta varten

(21.8.2020)
Tiedote. Julkaistu: 21.08.2020, 12:14
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on eilen lähettänyt kuntiin ja alueen seurakunnille ohjeet opetuksesta ja varhaiskasvatuksesta vastaaville. Ohje tulee jatkossa löytymään myös Eksoten verkkosivuilta.

Eksote on antanut paikallisena tartuntatautiviranomaisena ohjeet alueen toimijoille. Ohjeessa neuvotaan kuinka koulujen, päiväkotien ja muiden opetusta tai varhaiskasvatusta tarjoavien toimijoiden tulee ottaa vallitseva koronaviruspandemia huomioon toiminnassaan.

Ohjeistus sisältää neuvoja myös perheille. Koronavirustestin tuloksia joudutaan tällä hetkellä odottamaan Etelä-Karjalassa jopa viikon ajan, joten ohjeistukselle on ollut selkeä tarve. Tilanteessa, jossa perhe ei halua tai voi viedä lasta tai koronatestin tulos viipyy pitkään, Eksote suosittaa toimimaan seuraavasti:

Lapsen voi viedä päivähoitoon tai hän voi mennä kouluun, kun hän on ollut kaksi päivää oireeton.

Mikäli koronavirustesti on otettu ja vastattu negatiiviseksi, lapsen voi viedä hoitoon myös lieväoireisena, kun tauti on paranemassa ja lapsen yleisvointi hyvä.

Annetut ohjeet perustuvat tämän päivän epidemiologiseen tilanteeseen ja tietoihin. Ohjeistusta muutetaan tarvittaessa valtakunnallisen ja paikallisen tautitilanteen vaatiessa.

Ohje löytyy osoitteesta: www.eksote.fi/koronavirus/ohjepankki


Lisätietoja medialle:
Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja, p. 040 194 4936, tuula.karhula@eksote.fi