Etusivu PalvelutEksote tiedottaa: Etävastaanotto helpottaa avun saamista ja antamista
Ajankohtaista
15.1.2021 11.28

Eksote tiedottaa: Etävastaanotto helpottaa avun saamista ja antamista

Etävastaanotto tarkoittaa tapaamista lääkärin tai hoitajan kanssa joko puhelimitse tai videoyhteyden välityksellä. Koronavirusepidemian aikana myös Eksoten alueella yleistynyt tapa on havaittu hyväksi ja toimintaa halutaan kehittää ja laajentaa edelleen. Asiakas pääsee etävastaanotolla hoitamaan asiansa keskustelemalla suoraan ja turvallisesti ja nopeasti. Pitkät etäisyydet vastaanotolle, parkkiongelmat ja julkisen liikenteen aikataulut ja huonossa säässä terveyskeskukseen vastaanotolle tuleminen jäävät asiakkaalta pois.

Etävastaanotto on potilaalle elämää ja omaa hoitoa ajatellen helpotus
− Kulkeminen vastaanotolle jää pois ja aikaa säästyy. Näin talviliukkailla ja muuten huonojen säiden aikaan on varmasti mukavampi saada käynti vastaanotolla hoidettua kotoa käsin, toteaa terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula − Samat asiat on helppo kertoa lääkärille ja hoitajalle puhelimessa tai videoyhteydellä. Varattu aika käytetään samojen asioiden hoitoon keskustellen ja asia läpikäyden kuin tehtäisiin vastaanotolla kasvotusten.

Asiakas säästä perille tulemisen vaivan ja mahdolliset tartuntariskit
Lääkärille ja hoitajalle vastaanotto ja asiakkaan tapaaminen puhelimitse tai videon välityksellä ovat hyvinkin samanlaisia tilanteita kuin vastaanotolla. Asiakkaan tilanteeseen tutustutaan aikaisempien käyntien ja/tai hoitoon varatun syyn perusteella ja käynnin jälkeen kirjataan käyntiin liittyvät asiat asiakkaan tietoihin normaalisti.

Koronan takia on vastaanotolla joka tapauksessa oltava suojautuneena kasvomaskiin tai kasvovisiiriin – kotoa asiaa hoidettaessa tartuntariskiä ei ole.

Etelä-Karjalan keskussairaala tähtää etäpalvelujen lisäämiseen
− Tavoitteenamme on saada etäpalvelujen osuus kaikista käynneistä nousemaan kymmeneen prosenttiin nykyisestä noin 2,5 prosentista, kertoo kehityspäällikkö Katja Rääpysjärvi − Etäpalvelujen lisääminen on yhteinen tavoitteemme ja etäpalveluilla säästyy sekä ammattilaisten ja potilaiden että muiden asiakkaiden aikaa ja vaivaa.

Etäpalveluista laskutetaan kuten perinteisistä käynneistä ellei erikseen ole määritelty muuta hintaa
Asiakasmaksu peritään kaikista sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden antamista etäpalveluista, jotka ovat sisällöltään verrattavissa perinteisiin asiakas- tai potilaskäynteihin. Jos palvelu on hinnaston mukaan maksuton, etäpalveluna tuotettu palvelu on niin ikään asiakkaalle maksuton.

Etäpalveluun ei voi itse varata aikaa vaan sitä ehdotetaan tapauskohtaisesti ajanvarauksen yhteydessä.


Asiakasmaksuhinnasto löytyy Eksoten sivustolta: https://www.eksote.fi/eksote/maksut-ja-talous/hinnastot/Documents/Asiakasmaksut%202021.pdf

Lisätietoja medialle:
Katja Rääpysjärvi, kehityspäällikkö, p. 040 183 5366, katja.raapysjarvi@eksote.fi
Lakimies Mari Kähkönen, puh. 040 651 0449, mari.kahkonen@eksote.fi