Etusivu KoronavirustilanneEksote tiedottaa: Eksoten henkilöstö käyttää maskeja kaikissa sote-palveluiden lähikontaktitilanteissa — Hengitystieoireisena mene nopeasti koronatestiin ja sairasta kotona
Ajankohtaista
8.10.2020 12.45

Eksote tiedottaa: Eksoten henkilöstö käyttää maskeja kaikissa sote-palveluiden lähikontaktitilanteissa — Hengitystieoireisena mene nopeasti koronatestiin ja sairasta kotona

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) työntekijät on ohjeistettu käyttämään kirurgista suu-nenäsuojainta tai visiiriä vastaanotolla, kun turvaväliä ei ole mahdollista pitää. Suojaimen tai kasvot peittävän visiirin käyttö on osana tavanomaisia ja muita varotoimia Eksoten terveydenhuollon kaikkien potilaiden lähihoidossa sekä sosiaalipalveluissa silloin, kun ei voida välttää lähikontaktia.

Hengitystieoireista kärsivänä tai flunssaisena ei saa mennä vastaanotolle. Hengitystieinfektioon viittaavissa oireissa pitää ensin käydä koronatestissä ja pysyä sen jälkeen kotona, kunnes oireet ovat helpottaneet. Infektio-oireisena ei saa osallistua varhaiskasvatukseen, mennä kouluun tai työpaikalle eikä liikkua julkisissa paikoissa. Tapahtumiin osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty.

Niin kotona asuvien ikäihmisten luona kuin Eksoten kaikissa asumispalveluksiköissä saa vierailla ainoastaan terveenä.

– Koronavirustartunnat ovat Etelä-Karjalan alueella olleet viimeisen kahden viikon aikana nousussa. Eksoten asumisyksiköiden asukkaat ovat koronaviruksen haavoittuvinta riskiryhmää. On tärkeää, että asumisyksikköön soitetaan etukäteen ja sovitaan henkilökunnan kanssa vierailusta, muistuttaa turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Kristiina Kapulainen.

Alueen väestön toivotaan noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita huolellisesti. On tärkeää huolehtia riittävistä turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, mikäli 1,5 metrin turvaväliä ei voi noudattaa. Lisäksi maskeja suositellaan käytettäväksi koronatestiin mennessä ja sieltä palatessa sekä palatessa riskimaasta. Eksote suosittelee etätöiden tekemistä, etäkokouksia ja etäkoulutuksia alueella.

Etelä-Karjalassa tartuntojen määrät ovat lisääntyneet ja tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti. Tällä hetkellä koronavirusepidemian arvioidaan olevan Etelä-Karjalassa perustasolla. Eksoten toimintaohjeita on koottu kattavasti sivustolle eksote.fi/koronavirus.

Lisätietoja medialle:

Kristiina Kapulainen, turvallisuus- ja valmiuspäällikkö, puh. 040 651 1791, kristiina.kapulainen@eksote.fi